Flipkart, halka arz öncesinde 1 milyar dolar yatırım almayı planlıyor

Walmart'ın sahibi olduğu Hindistan merkezli e-ticaret devi Flipkart, kısa bir zaman sonra halka arza hazırlanıyor. Şirket, halka arz öncesi yatırım turunda, yaklaşık 1 milyar dolar yatırım aradığını açıkladı.
Flipkart, halka arz öncesinde 1 milyar dolar yatırım almayı planlıyor

Walmart'ın sahibi olduğu Hindistan merkezli e-ticaret devi Flipkart, kısa bir zaman sonra halka arza hazırlanıyor. Şirket, halka arz öncesi yatırım turunda, yaklaşık 1 milyar dolar yatırım aradığını açıkladı. Bu yatırımın şirkete 30 milyar dolar değerleme vermesi bekleniyor. Ancak bu noktada 1 milyar doların net bir meblağ olmadığını ve şirketin daha fazlasına da açık olduğunu belirtmekte fayda var. Flipkart, alınacak bu yatırımla faaliyet gösterdiği alanları artırmayı planlıyor.

Walmart'ın sahipliğindeki Flipkart'ın yatırım arayışı içinde olması ise yatırımcıları ikiye bölmüş durumda. TechCrunch'ın ulaştığı bir yatırımcı, sermayeyi bir miktar artırmanın mantıklı olduğunu söyledi. Bununla birlikte bazı analistler de Walmart'ın Flipkart'a yeni tur sermaye vermemesine ve şirketin bunun yerine büyük ölçüde dış finansman arayışında olmasına şaşırdıklarını ifade etti. Diğerleri ise bu noktada dış yatırımcılardan bir sermaye artırımının bir değerleme ölçütü belirlemeye yardımcı olabileceğini savundu.

Flipkart'ın bu yatırım turunda değerlemesinin 28 ila 30 milyar dolara ulaşması muhtemel görünüyor. Ancak söylentiler şirketin halka arz öncesindeki son yatırım turunun Filpkart'a 35 ila 40 milyar dolar arasında bir değer vermesi yönündeydi. Özetle; Flipkart yine yüksek bir değerlemeye ulaşacak ancak bu, tahminlerin altında kalacak. 

Çoğunluk hissesini 2018'de Walmart'a satan Bangalore merkezli Flipkart, Hindistan'da özellikle Amazon'la rekabet içerisinde. Fiziksel mağazaların, perakende satışlarının büyük çoğunluğunu yönlendirmeye devam ettiği Hindistan'da her iki şirket de varlığını artırmak için kıyasıya mücadele ediyor. Hindistan'da son dönemde atağa geçen Reliance Retail'in sahibi olduğu JioMart ise iki şirket için de ilerleyen dönemde ciddi bir rakip olacak gibi duruyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.