Eda Uluca Özcan: "Mobil ödemelerin toplam ödemeler içindeki payı pandemi döneminde 20 kat arttı."

Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal'ın konuğu olan Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri İcra Kurulu Başkanı Eda Uluca Özcan, hem Sodexo hem de sektör özelinde önemli açıklamalarda bulundu.

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri İcra Kurulu Başkanı Eda Uluca Özcan'ın 2021 yılında teknolojide göreceğimiz beş trend ile ilgili detayları bizlerle paylaştığını geçtiğimiz Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Bu kez ise Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal'ın konuğu olan Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri İcra Kurulu Başkanı Eda Uluca Özcan, hem Sodexo hem de sektör özelinde önemli açıklamalarda bulundu.

2018 yılının Eylül ayından bu yana Sodexo'nun Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapan Özcan, covid öncesi dönemde mobil dünyanın başlaması ile birlikte çalışan hayatının değiştiğini ve geliştiğini belirtti.

Bu dönemde tüketici alışkanlıklarının dönüşümlerini çalışan etrafında gözlemleme imkanı bulduklarını da dile getiren Özcan, daha önce tüketicilerin iş yerlerine yakın yerlerden alışveriş yaptıklarını fakat şu an durumun tamamen değiştiğini dile getirdi. Bu durumun değişmesi ile birlikte evlerin çevresindeki yerleri de Sodexo'nun üye işyeri haline getirme zorunluluğunun ortaya çıktığını belirten Özcan, yemek deneyiminin farklılaştığını ve online siparişin hayatımıza girdiğini de aktardı.

Online yemek siparişinin ağırlıklı olarak gündemlerine girdiğini belirten Özcan, bu durumun mobil ödeme ve uzaktan telefonla kod belirleyip ödeme gibi kullanımları arttırdığını da sözlerine ekledi. Mobil ödemelerin toplam ödemeler içindeki payının bu dönemde 20 kat arttığını belirten Özcan, fiziksel kart kullanımının yerini mobil kart kullanımına bıraktığını da aktardı.

Tüketicinin kullanım alışkanlıklarının dijitalleşmeyle birlikte tamamen şekillendiğini de sözlerine ekleyen Özcan, tüketicilerinin lokasyonlarının da değişmesi ile birlikte bu dönemde tatil beldelerinden olan kullanım yüzde 14 oranında arttı. Bankalar için kullanıma sunulan online müşteri ediniminin diğer sektörler için de kullanıma sunulması gerektiğini paylaşan Özcan, üye iş yeri edinimi süreçlerininin online olmasının bir ihtiyaç haline geldiğini de sözlerine ekledi.

Mobil kartın gündemlerinde olduğunu da belirten Özcan, fiziksel kartın lojistik bir zorluk olduğunu da aktardı. Mobil kart kullanımını desteklediklerini de sözlerine ekleyen Özcan, çalışanların bu özellikle birlikte direkt olarak mobil uygulama üzerinden kendisine verilen mobil kartı fiziksel bir kart olmadan kullanabileceğini de belirtti.

Covid öncesi yüzde 1-2 seviyelerinde olan mobil kart kullanımının yüzde 20-25 seviyelerine ulaştığını da aktaran Özcan, bu dönemde kağıt fatura kullanımını tamamen kaldırdıklarını da sözlerine ekledi. Restoranların kapanma ile birlikte bu süreçten çok etkilendiğini de aktaran Özcan, HemenYolda girişimi ile birlikte 150 restoranın sipariş sistemini desteklediklerini de belirtti. 

Mobil uygulama üzerinden online sipariş alabilecek üye sayılarını arttırdıklarını da aktaran Özcan, kullanıcıların Sodexo'nun mobil uygulaması üzerinden online sipariş verebileceklerini de hatırlattı. Uçtan uca bir yemek deneyiminin söz konusu olduğunu da söyleyen Özcan, Sodexo'nun yemek deneyimini tamamen dijital imkanlarla çok daha iyi bir şekilde sunduğunu da sözlerine ekledi.

Dijitalleşme tarafından Türkiye olarak çok iyi bir noktada olduğumuzu da paylaşan Özcan, Sodexo'nun hizmet verdiği ülkelere bakıldığında Türkiye'nin Hindistan ile birlikte yüzde yüz dijital sistem kullanan iki ülkeden biri olduğunu da belirtti. 

Hibrit çalışma modeline sahip olan şirketler için hem yemekhane hem yemek kartı hem de yemek kartı ile online sipariş çözümleri sunduklarını dile getiren Özcan, bu çözümlerin şirketlere önemli bir avantaj sağladığını da aktardı. Takdir ve ödüllendirme sistemini dijital ortama taşıdıklarını da sözlerine ekleyen Özcan,  ödüllerin mobil uygulama üzerinden hangi alanda kullanılabileceğinin seçilebileceğini de paylaştı.

Artık sadece gıda üyeliği değil farklı alanda da üye işyerlerine sahip olduklarını da aktaran Özcan, dünyanın mobil ve esnek bir dünyaya dönüştüğünü de paylaştı. Çalışanın sadece yemek ihtiyacı değil ihtiyacı olabilecek her şeye odaklandıklarını da sözlerine ekleyen Özcan, sundukları dijital ortamı gitgide zengileştireceklerini de aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.