Eda Uluca Özcan: "Girişimler için büyük şirketlerle işbirlikleri oluşturmak çok önemli."

Eda Uluca Özcan, 2020'yi belirsizliği ve krizi iyi yönetmenin her zamankinden önemli olduğu bir yıl olarak tanımlıyor.

"Genel anlamda, dijitalleşmenin her alanda liderliği ele aldığı, süreçlere verimlilik kattığı, teması tamamıyla sıfırlayan teknolojilerin ön plana çıktığı bir yıl yaşadık." Bu sözler Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri İcra Kurulu Başkanı Eda Uluca Özcan'a ait... Deneyimli yönetici, 2020'yi belirsizliği ve krizi iyi yönetmenin her zamankinden önemli olduğu bir yıl olarak tanımlıyor. Özcan, 2021'de teknolojide göreceğimiz beş trendi başlıklara ayırarak şöyle anlatıyor:

  • Pazaryeri Uygulamaları: Sodexo olarak ana odağımız olan çalışan bireylerde de gözlemlediğimiz üzere, günümüzde kişilerin tüm ihtiyaçlarını tek bir noktada adresleyerek onlara zaman kazandıran ‘marketplace’ uygulamaları son derece önem kazandı. Biz de bu doğrultuda, sunduğumuz geniş yan haklar dünyasında ‘platform olma’ stratejimizle çalışmalarımızı sürdürüyor ve yeni ürünlerimizi geliştiriyoruz.
  • Yapay Zeka ve Robotik Süreç Otomasyonu: Günümüzde AI uygulamalarıyla şirketler birçok sürecini otomasyona taşıyor, stratejik kararlarında yapay zeka uygulamalarından faydalanıyor. Bu doğrultuda tüketiciye yönelik geliştirilen kampanyalarda otomasyondan daha fazla yararlanılacağını, deneyimde ise kullanıcıların hayatını kolaylaştıran chatbot vb uygulamaların gelişerek daha da yaygınlaşacağını öngörüyoruz.
  • Temassız Teknolojiler: Pandeminin en önemli etkilerinden biri temassız teknolojiler konusundaki bilincin artması ve bu teknolojilerin daha da yaygınlaşması oldu. Önümüzdeki dönemde de bu konunun trend olacağını söylemek mümkün. Biz de bu doğrultuda tüm paydaşlarımızın hayatını kolaylaştıran çözümlerimizi yaygınlaştırıyoruz. Müşterilerimiz çalışanlarına mobil yemek kartını anında sunabilirken, kart kullanıcılarımız Sodexo uygulamamız üzerinden mobil ödeme yapabiliyor, üye iş yerlerimiz ise akıllı telefonları pos cihazına dönüştüren Cep Pos uygulamamız ile temassız ödeme alabiliyorlar. Böylece %100 dijital bir yemek deneyimi sunmuş oluyoruz.
  • Super Aplikasyonlar: Pazaryeri uygulamalarında olduğu gibi mobil uygulamalarda da tek bir uygulamadan farklı konulara ulaşımı sağlayan super uygulama mantığındaki uygulamalar ön plana çıkacak, birçok uygulama bu doğrultuda evrilecek.
  • Siber Güvenlik: Dijitalleşme bazı tehditleri de beraberinde getiriyor. Siber ortamlardaki bilgi ve operasyon güvenliğini sağlayan, riski önleyen uygulamalar daha çok ön plana çıkıyor.

Girişimcilerin yeni yılda, müşteri odaklı olmayı ve gerçek problemleri gerçek çözümler ile gidermeyi her şeyin önüne koyması gerektiğine inanıyor ve konuyla ilgili sözlerine şöyle devam ediyor: "İyi ekip çok kritik. İşin gerektirdiği yetkinliklerden oluşan bir ekip kurulduğuna emin olunmalı. Girişimler için doğru büyük şirketlerle işbirlikleri oluşturmak çok önemli. Girişimcileri anlayan, onlarla işbirliği yapmak üzere bakış açısını, süreçlerini, iş modellerini düzenlemiş şirketlerle çalışmak, onların kanal ve müşteri bazlarına ulaşmak, onlara da inovasyon ve yenilik katmak doğrultusunda işbirlikleri yapılması gerekiyor."

eda Uluca Özcan, sevdikleriyle yüz yüze görüştüğü, bir arada olduğu günleri fazlasıyla özlediğini söylüyor. "Ancak" diyor ve ekliyor: "2021’de de sosyal mesafe kurallarına uyarak ve gerekli önlemleri alarak tedbirli olmaya devam edeceğiz gibi gözüküyor."

2020'de en sevdiği dizi: Bir Başkadır

Özcan'ın severek izlediği dizi Berkun Oya'nın yazıp yönettiği ‘Bir Başkadır’ olmuş. Bu diziyi neden sevdiğini şöyle açıklıyor: "Her şeyden önce oyuncuların hepsi çok iyi bir performans ortaya koymuşlar. Hayatın içinden farklı karakterlerin hikayelerini son derece doğal ve harika bir oyunculukla filme yansıtmışlar. Hepimizin içindeki bir başka dünyayı adresleyen ve derinliği olan bu yapımı herkesin izlemesini öneririm."

Serinin diğer söyleşilerine buradan ulaşabilirsiniz!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.