AppLovin ve Coursera ile çıkış yapan Sadık Ventures'ın yatırım ajandası

Türkiye'nin önde gelen yatırım şirketlerinden Sadık Ventures'ın yatırım yaptığı Applovin Nasdaq ve Coursera ise New York Borsası'na açıldı.
AppLovin ve Coursera ile çıkış yapan Sadık Ventures'ın yatırım ajandası

Geçen sene yaklaşık bir yıl önce kurulan Sadık Ventures, şimdiye kadar 5 şirkete yatırım yaptığını ve yatırımları arasında dikkat çeken girişimler yer olduğunu yazmıştık. Sadık Grubu'nun dördüncü nesil üyelerinin kurduğu yatırım şirketinin yatırımları arasında yer alan 24 milyar dolar değerlemeye sahip AppLovin Nasdaq ve 77 milyon kullanıcısı olan Coursera New York Borsası'nda halka açıldı. Şirketin kurucusu Canberk Mersin, "Bu iki şirketin de potansiyeline inanıyorduk. Beklediğimiz gibi iyi bir çarpanla halka açıldı. Önümüzdeki dönemde de borsada sektörünün en iyi şirketlerinden biri olacağına inanıyoruz" diye konuştu. 

Bir taraftan Mersin, reklam verenlerin, Google, Amazon, Facebook gibi platformlar yerine alternatiflerini kullanma  eğilimleri gün geçtikçe arttığını söylüyor. Bu yüzden Adtech ve gaming ‘de küresel ölçekteki en iyi şirketlerden birine yatırım yapmak istediklerini belirtiyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: "Çeşitli ülkelerde birçok girişimi inceledik. Bu sürecin sonunda dünyanın en büyük mobil oyun ve mobil oyun pazarlama şirketlerinden biri olan AppLovin’e yatırım yapma kararı aldık. Yatırım yaptığımız günden bu yana beklediğimizin üzerinde büyüdü şirket."

AppLovin, Adjust'ı satın aldı

AppLovin'in Şubat ayında app geliştiricilerinin pazarlama performansını analiz etmesini sağlayan Berlin merkezli Adjust'ı satın aldığını hatırlatan Canberk Mersin, "Portföy şirketlerimizden Partner Republic’in de Adjust ile çalışmaya başlaması bizi mutlu eden diğer bir gelişme oldu" diye belirtti.

"Geleneksel eğitim kurumlarına ve platformlarına alternatif olarak, online eğitim platformları bir süredir artarak tercih edilen bir öğrenme yöntemiydi" diye konuşan Mersin, bu platformların topluma sağladığı faydaları gözettiğini belirtiyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: "Teknoloji hızla gelişiyor ve buna bağlı olarak dünyadaki iş gücündeki yetenek setleri çarpıcı ve sürekli bir şekilde değişiyor. Okulda öğrenmiş olduğumuz bilgilerin bir çoğu değişiyor, geçerliliğini kaybediyor. Bu yüzden hayatımız boyunca sürekli öğrenmemiz gerekiyor ve online platformlarla bunu daha verimli bir şekilde yapabiliyoruz. Sadık Ventures olarak global pazarı incelediğimizde, güncel eğitime ulaşmada Coursera’yı tercih eden bireylerin ve şirketlerin sayısının oldukça fazla olduğunu gördük. Ayrıca önümüzdeki dönemlerde, bahsetmiş olduğum trendlerden dolayı doğacak olan işsizliğe karşı çözüm olarak hükumetelerin de Coursera gibi platformlarla iş birliği yapacağını öngörüyoruz."

Bu şirket de Sadık Ventures yatırım yaptıktan yedi ay sonra ikiden fazla çarpanla borsaya açıldı. Canberk Mersin, konuyla ilgili şöyle konuşuyor: "Coursera, Covid-19’un etkisiyle online eğitime geçen dünyanın en iyi üniversiteleriyle iş birliği imzalamıştı ve onların alt yapısını sağlıyordu. Tüm bunları değerlendirdikten sonra şirkete yatırım yaptık. "Bahsetmiş olduğum trendlerin uzun vadede de geçerli olduğunu düşündüğüm için, şirketin borsadayken de çok iyi işler yapacağına ve değerlemesinin hızlı bir şekilde artmaya devam edeceğine inanıyoruz."

Mersin'e göre teknoloji şirketlerine yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisi hızlı bir şekilde artıyor. Buradaki en büyük payın ise başarılı girişimcilere ait olduğun inanıyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: "Tabii ki diğer yandan Covid-19 tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yatırımcıların girişimlere olan ilgisini artırdı. Sadık Ventures olarak fintech, health tech, adtech, edtech, gaming, insurtech temel ilgi alanlarımız olacak fakat bu sektörlerin dışında kalan startuplara da önceden olduğu gibi yatırım yapmaya devam edeceğiz. ABD, Türkiye başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerindeki fırsatlara bakmaya devam edeceğiz. Afrika geçmişe göre daha fazla radarımızda olacak. 2020 yılında çarpan olarak ülkemizin en başarılı fonlardan biri olduk. 2021’de başarımızı artırarak devam ettirmek istiyoruz. Türkiye’de yatırım yaptığımız ve yapacağımız şirketlerin küresel ölçekte  büyümesine öncelik verdiğimiz bir yıl olacak. Ayrıca 2021 yılında ülkemizde daha önce kullanılmamış çeşitli yatırım araçlarıyla ilgili de çalışmalarımız olacak."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.