Twitter'ın "Tip Jar" özelliği ile kullanıcılara para gönderebilmek mümkün hale geldi

Tip Jar (Bahşiş Kutusu) adı verilen özelliğini kullanmak için, Twitter'ın mobil uygulamalarından birinde kullanıcının profilini görüntülerken kullanıcı adının yanına yeni eklenen banknot simgesine dokunulması yeterli olacak.
Twitter'ın

Twitter, Android ve iOS uygulamalarında kullanıcıların doğrudan favori hesaplarına para göndermelerine olanak tanıyan yeni bir özelliği kullanıma sunmaya başladı. Tip Jar (bizim için Bahşiş Kutusu olarak çevrilmiş) adı verilen özelliğini kullanmak için, Twitter'ın mobil uygulamalarından birinde kullanıcının profilini görüntülerken kullanıcı adının yanına yeni eklenen banknot simgesine dokunulması yeterli olacak.

Android kullanıcılarının Spaces gibi alanlarda da para gönderebileceği de iddia edildi. Bu noktada Clubhouse'un içerik üreticilerine ödeme yapacağı haberini de bir kere daha hatırlatalım, çünkü Twitter'ın bu haberden sonra böyle bir karar almış olması ilginç görünüyor.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Twitter Kıdemli Ürün Yöneticisi Esther Crawford'a göre profil sayfasında Takip Et düğmesinin yanında bir Bahşiş Kutusu simgesi görürsek, bir hesabın Bahşiş Kutusu’nun etkin olduğunu anlayabileceğiz. Simgeye dokunduğumuzda, hesabın etkinleştirdiği ödeme hizmetlerinin veya platformların bir listesini görebileceğiz. Hangi ödeme hizmetini veya platformu seçersek o platforma yönlendirileceğiz.

Tip Jar özelliği çeşitli ödeme seçeneklerini ve bağlantılarını destekleyecek. Bunların arasında Bandcamp, Cash App, Patreon, Paypal ve Venmo gibi platformlar yer alıyor. Ülkemizde ise işleyişin nasıl olacağı ve hangi platformlarla iş birliğine gidileceği henüz belli değil. İngilizce konuşan tüm Twitter kullanıcıları bugünden itibaren sevdiği kullanıcılara ve tweet'lere para gönderebilecek. Bu da demek oluyor ki bu özellik şu anda Türkiye'de aktif değil. Ancak bu özelliği şu anda içerik oluşturucular, gazeteciler, uzmanlar ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar gibi sadece belli bir kesim kullanıyor. 

Twitter'ın konuyla ilgili çözmesi gereken bazı güvenlik sorunları olduğu belirtiliyor. Zira şu anda PayPal ile ödeme yapmak isteyenler karşı tarafın adresini görebiliyor. Bu sorunun nasıl çözüleceği henüz belli değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.