Siber güvenlik risk yaklaşımları geliştiren girişim: VulnHero

VulnHero, kurumların proaktif siber güvenlik risk yaklaşımlarını geliştiren ve saldırganlardan hızlı olmalarına yardımcı olan bir SaaS ürünü olarak hizmet veriyor.
Siber güvenlik risk yaklaşımları geliştiren girişim: VulnHero

Siber güvenlik konusunu önemseyen kurumların proaktif siber güvenlik risk yaklaşımlarını geliştiren ve saldırganlardan hızlı olmalarına yardımcı olan bir SaaS ürünü olan VulnHero, geçtiğimiz yılın Ocak ayında İsmail Melih Taş tarafından kuruldu. 

Bir IT altyapısında kullanılan teknolojileri ve ürünleri tespit eden VulnHero, bunlarla ilgili herhangi bir güvenlik açığı, tehdidi veya yama yayınlandığında riskleri zamanında izleyebilmek ve yönetebilmek için web ve API tabanlı olarak yönetilen bir hizmet sunuyor.

Yaklaşık 2 yıl içinde geliştirilen VulnHero, şu an için 5 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Bugüne kadar BiGGinner, KWORKS, Cube Incubation, Kuveyt Türk Lonca Girişimcilik Merkezi ve Startup Wise Guys'in hızlandırma programlarında yer alan VulnHero, geçtiğimiz Ağustos ayından itibaren İstanbul Teknopark'ta faaliyet göstermeye de başladı.

Vulcan Cyber, Balbix. Synk, Whitesource ve Blackduck gibi rakiplere sahip olan VulnHero, rakiplerinden farklı olarak pasif proaktif keşif yöntemleri ile kurumsal ağa temas etmeden, daha az maliyetli ve risksiz bir çözüm sağlayarak rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor.

Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan VulnHero, 2020 yılında TÜBİTAK’tan TEYDEB 1512 veya BiGG olarak bilinen bireysel genç girişimci desteğini kazandı. Yıllık bazlı abonelik satışıyla gelir elde eden VulnHero, kullanıcı ve hedef bazlı ölçeklenebilir bir ödeme modeline sahip.

Kısa vadede yüzde 100 “self onboarding” ile müşterilerinin minimum etkileşim ile hızlı ve kolay bir şekilde hizmetlerinden yararlanmaya başlamasını sağlamayı hedefleyen girişim, finans ve telekom sektörlerinden başlayıp kamu, enerji, sağlık ve sigortacılık gibi sektörlere de yayılarak Türkiye’den Avrupa’ya yayılmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.