Apple, lazer teknolojilerine odaklanan II-VI firmasına 410 milyon dolar yatırım yaptı

Apple, Advanced Manufacturing Fund üzerinden ABD merkezli II-VI firmasına 410 milyon dolarlık yatırım yaptı.
Apple, lazer teknolojilerine odaklanan II-VI firmasına 410 milyon dolar yatırım yaptı

Apple'ın lazer işlemcileri üreten Finisar'a Advanced Manufacturing Fund üzerinden 390 milyon dolar yatırım yaptığını 2017 yılının Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Söz konusu yatırımı bir ödüllendirme olarak niteleyen Apple, Advanced Manufacturing Fund üzerinden yeni bir yatırım yaptı.

Edindiğimiz bilgilere göre Apple, Advanced Manufacturing Fund üzerinden ABD merkezli II-VI firmasına 410 milyon dolarlık yatırım yaptı. Advanced Manufacturing Fund'ın ABD merkezli şirketlere yatırım yapmak için Apple tarafından kurulan 1 milyar dolarlık bir fon olduğunu da hatırlatalım.

Apple ile iş birliği içinde çalışan II-VI, FaceID, Memoji ve portre modu gibi özelliklerin geliştirilmesinde Apple'a yardımcı oldu. Bunların yanı sıra iPhone 12 Pro ve iPad Pro aileleri ile sunulan LIDAR sensörü konusunda da Apple'a yardımcı olan II-VI, LIDAR sensöründe kullanılan lazerleri de geliştirdi.

Oldukça köklü bir firma olan II-VI, Carl J. Johnson tarafından 1971 yılında kuruldu. İletişim, sanayi, havacılık ve savunma sektörleri için ürünler geliştiren II-VI firması, 75 farklı lokasyonda çalışan 22 binden fazla çalışana da sahip. 

Yıllar içinde pek çok satın alma gerçekleştiren II-VI, Apple'ın Advanced Manufacturing Fund üzerinden yatırım yaptığı Finisar girişimini de 2018 yılının Kasım ayında satın aldı. 410 milyon dolarlık yatırım Apple'ın FaceID ve artırılmış gerçeklik teknolojileri konusunda geleceğe dönük planları olduğunu da bizlere gösteriyor.

Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, önümüzdeki 5 yıl içinde toplamda 430 milyar dolar yatırım yaparak ABD'de 20 bini aşkın istihdam sağlamayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.