Perakendeciler için planlama platformu: Toolio

Perakendecilerin planlama sürecini yöneten Toolio, Berk Atikoglu ve Eytan Daniyalzade tarafından New York'ta kuruldu.
Perakendeciler için planlama platformu: Toolio

Perakendeciler için kapsamlı bir planlama platformu olarak hizmet veren Toolio, 2019 yılında kuruldu. Perakendecilerin planlama sürecini yöneten Toolio, finansal planlama, ürün çeşitliliği planlaması, talep tahmini, stok ve sipariş gibi konularda kullanıcılarına hizmet sunuyor.

Berk Atikoglu ve Eytan Daniyalzade tarafından New York'ta kurulan bulut tabanlı planlama platformu Toolio, şu an için 15 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Toolio'nun Berk Atikoglu ve Eytan Daniyalzade ikilisi tarafından kurulan ilk girişim olmadığını da paylaşalım. 

Toolio ekibi

Walmart'a exit yaptılar

Berk Atikoglu ve Eytan Daniyalzade geçtiğimiz yıllarda lokasyon bazlı moda uygulaması olarak hizmet sunan Stylr girişimini hayata geçirmişti. Tıpkı Toolio gibi New York'ta kurulan Stylr, 2014 yılında ABD'nin en büyük perakende zincirlerinden biri olan Walmart'a satıldı.

Walmart’taki stok planlama sistemlerini ve orada yaşanılan zorlukları inceleme fırsatı bulunan kurucu Atikoglu ve Daniyalzade, talep tahmini ve stok planlama konusundaki zorlukları ele almak icin Walmart’tan ayrılarak Toolio girişimini kurdu.

Perakendeciler kullandığı teknoloji çözümlerini düşündüğümüzde karşımıza planlama, lojistik, ticaret platformu ve veri analiz sistemleri çıkıyor. Lojistik alanında SAP ve Oracle, ticaret platformu olarak Shopify ve veri analiz sistemlerinde Looker ve Tableau gibi önemli sistemler bulunurken planlama konusu hala Excel’den yönetiliyor. 

Perakende planlama sürecini Excel’den çıkarıp, bu süreci yönetmenin en iyi çözümü olma hedefi ile geliştirilen Toolio, perakendecilerin daha hızlı bir şekilde planlama yapmasını, gerçek zamanlı veriler elde etmesini ve planlama süreçlerini şirketlerine göre kişiselleştirmelerini sağlıyor.

Toolio'nun pandemi sürecinde hızlı bir şekilde büyüdüğünü de belirtelim. Toolio'nun pandemi sürecinde büyümesinin en önemli nedenleri ise değişken talepten dolayı stok planlamanın gittikçe zorlaşması ve şirketlerin dijital değişime daha fazla önem vermeye başlamaları oldu.

Toolio'nun bizimle paylaştığı bilgilere göre platformun pandemi sürecinden aydan aya yüzde 30 oranında büyüme gösterdiğini ve şu anda Toolio sistemleri üzerinde 5 milyar dolara yakın ciro yönetildiğini de ekleyelim. SAP, Oracle, Blue Yonder gibi geleneksel lojistik (ERP) sistemleri ile rakip konumda olan Toolio, hızı, kolay kullanımı, esnekliği ve fiyat avantajı ile rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor.

Toolio'nun SaaS modeli üzerinden gelir elde ettiğini de ekleyelim. Birleşik Krallık ve ABD'den müşterilere sahip olan Toolio'nun müşterileri arasında Avrupa'nın önemli spor giyim mağazalarından olan Birleşik Krallık merkezli Sports Direct'in bulunduğunu da ekleyelim.

Toolio'nun 2019 yılının Mart ayında Founder Collective, Max Ventures, Notation Capital ve melek yatırımcılardan yatırım aldığını da ekleyelim. Crunchbase'in verilerine göre Toolio, 2,3 milyon dolar yatırım aldı. Önümüzdeki dönemde Türkiye'deki takımını iki katına çıkarmayı hedefleyen Toolio, süreci dijitalleştirip bu sürecin yönetiminin en iyi çözümü olmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.