Küçük işletmelerde otomasyon, üretkenliği artırmak konusunda yardımcı olabilir

KOBİ'lerde otomasyon salgın dönemi ile daha çok kullanılır hale geldi. Yeni müşteri kazanımı ve elde tutma konusunda da süreçleri iyileştirebilen otomasyonla erişilecek süreçlerin yoğunlaşacağı düşünülmekte.
Küçük işletmelerde otomasyon, üretkenliği artırmak konusunda yardımcı olabilir

Otomasyonun rutin işleri yapabilmesi ile çalışanların gündelik işlerine kolaylık getirerek verimliliği de artırması üzerine bir süredir konuşmaktayız. Çok çalışanlı şirketlerde birçok prosedürde hızlıca hayata geçirilen ya da geçirilmekte olan otomasyon aslında az kişiyle operasyon yürüten küçük ve orta ölçekli işletmeler için de hayatlarını kolaylaştıracak bir yöntem olabilir. 

KOBİ'lerin otomasyonun geleceğinde kilit noktada olacak bir ölçek olduğu düşünülüyor. Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre gündelik işlerinde otomasyonu kullanan küçük ve orta ölçekli işletmelerin %63'ünün salgın nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları atlatmasında büyük yardımı dokunduğunu belirtirken neredeyse %70'i de otomasyonun bundan sonra olmazsa olmaz bir süreç olduğunu belirtiyor. Müşterilerle ilgili standart işlemler için ya da kampanya, duyuru gibi genel bilgilendirmelerde efektif kullanıldığında zamandan ve maliyetlerden de tasarruf sağlayan otomasyonun bu tarz işletmelerde daha çok kullanılması gerekiyora benziyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.