Kahoot, eğitim teknolojisi girişimi Clever'ı yaklaşık 500 milyon dolara satın aldı

Geçtiğimiz ekim ayında aldığı 216 milyon dolar yatırımla gündemimizde olan online öğrenme şirketi Kahoot, Kaliforniya merkezli eğitim teknolojisi girişimi Clever'ı satın aldığını duyurdu.
Kahoot, eğitim teknolojisi girişimi Clever'ı yaklaşık 500 milyon dolara satın aldı

Geçtiğimiz ekim ayında aldığı 216 milyon dolar yatırımla gündemimizde olan oyun tabanlı öğrenme platformu Kahoot, Kaliforniya merkezli eğitim teknolojisi girişimi Clever'ı satın aldığını duyurdu. Anaokulu dahil 12. sınıf ve altı öğrenciler için tasarlanan Clever, bu satın alma sonrasında global faaliyetlerine başlamak istiyor. Clever, şu anda ABD'deki okulların yüzde 65'i tarafından kullanılıyor. 

Satın almanın net fiyatı belli olmasa da Kahoot'un Clever'ın yüzde 100 hissesi için 435 ila 500 milyon dolar arasında ücret ödediği belirtiliyor. Satın alma sonrasında Clever'ın tamamı Kahoot'un olacak olsa bile Clever açık bir platform olarak, kendi faaliyetlerine devam edecek. Yani herhangi bir entegrasyon şu an için ufukta görünmüyor. Şirketin yönetiminde de herhangi bir değişiklik olmayacağı belirtiliyor.

2012'de kurulan Clever, okulları, öğretmenleri, öğrencileri ve uygulama geliştiricilerini kendi eğitim ağında bir araya getiriyor. Son dönemde pandemi ile birlikte uzaktan eğitime geçişin ve dijitalleşmenin artması da şirketin daha fazla tercih edilmesini sağladı. Clever ile öğrenciler, eğitim için ihtiyaç duydukları tüm kaynaklara sahip dijital bir sınıfa sahip olabiliyorlar.

Clever, platformlarını okullara ve okul bölgelerine ücretsiz olarak sunuyor. 2020'de ABD'de 89 binden fazla okuldaki öğrenci Clever'ı kullanıyordu, bu sayı da toplam okul sayısının yüzde 50'sine tekabül ediyordu. Bugün itibarıyla yukarıda da bahsettiğimiz gibi Clever'ı kullanan okul sayısında yüzde 15 gibi bir artış var.

Clever, Khan Academy, McGraw Hill, Zoom gibi şirketlerin de aralarında bulunduğu 600 uygulama geliştiricisiyle ortaklığa sahip. Şirket en son Google Classroom ile iş birliği yaptığını açıklamıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.