Türk girişimciler tarafından New York'ta kurulan Veganzone, 3 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Murat Aksu tarafından New York'ta kurulan veganlara özel sosyal medya platformu Veganzone, 3 milyon dolar değerleme ile Focus Global Project’ten ilk yatırımını aldı.
Türk girişimciler tarafından New York'ta kurulan Veganzone, 3 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Murat Aksu tarafından New York'ta kurulan veganlara özel sosyal medya platformu Veganzone, 3 milyon dolar değerleme ile Focus Global Project’ten ilk yatırımını aldı. Veganzone, bu yatırımı yazılım teknolojilerinin geliştirilmesi ve etkin olduğu pazarlarda büyümeye ayırmayı hedefliyor. Veganzone'un bir diğer hedefi ise super app olmak.

Dünyanın dört bir yanındaki farklı kültürlerden vegan-vejetaryenlerin tanışmalarına, ortak etkinlikler düzenlemelerine ve veganlıkla ihtiyaç duyulan her bilgiye ulaşmalarını amaçlayan Veganzone, şubat ayında New York’ta kurulmasına karşın bugün Türkiye dahil 40 ülkeden kullanıcıya ulaşıyor. Veganzone’un Türkiye’de de 7 bin üyesi bulunuyor. Veganzone'un ekibinde Murat Aksu'nun yanı sıra Selin Tüyen, Seren Coşkun ve Oğuzhan Ali yer alıyor.

Girişimin web sitesindeki mobil uygulama linkleri çalışmasa da ilgilenenler buradan iOS uygulamasına şuradan ise Android uygulamasına ulaşabilirler.

Dünya çapında bir uygulama olma yolunda hızla ilerleyen Veganzone’u ve kitlesini çok önemsediklerini söyleyen Focus Global Project Yönetici Ortağı Kerem Kapancı, vegan-vejetaryen hayatı benimsemiş kişiler arasında iletişimi ve etkileşimi geliştiren bu projenin ilk yatırımcısı olmaktan mutluluk duyduklarını, Veganzone’a verdikleri desteklerini artırarak sürdüreceklerini belirtti.

Kerem Kapancı, marketlerde veya kasaplarda satın alınan etlerin üretim aşamasının yağmur ormanlarının yok olmasından, su, toprak ve enerji israfına, havanın ve suyun kirlenmesinden iklim değişikliğinin tetiklenmesine, hayvan ve bitki türlerinin tükenmesinden sera gazlarının artmasına kadar pek çok çevresel etkiye sebep olduğunu hatırlattı.

Doğanın korunmasına önem veriyorsak tabağımızdakilerin de nelere neden olduğundan haberdar olmamız gerektiğini, çünkü yiyecek seçimlerimizin de çevresel bir mesele olduğunu dile getiren Kapancı, Focus Global Project olarak bu tam da bu nedenle Veganzone’a destek olmayı dünyamıza ve doğaya ödedikleri bir borç olarak gördüklerini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.