İş Portföy'den oyun odaklı yeni fon: Dijital Oyun Sektörü Karma Fon

İş Portföy, Blockchain Teknolojileri Karma Fon'unun ardından dijital oyun sektörüne odaklanan Dijital Oyun Sektörü Karma Fon'unu da duyurdu.
İş Portföy'den oyun odaklı yeni fon: Dijital Oyun Sektörü Karma Fon

İş Portföy'in Blockchain odaklı yeni fonu olan İş Portföy Blockchain Teknolojileri Karma Fon'u ile karşımıza çıktığını geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. İş Portföy, Blockchain Teknolojileri Karma Fon'unun ardından dijital oyun sektörüne odaklanan Dijital Oyun Sektörü Karma Fon'unu da duyurdu.

İş Portföy, Dijital Oyun Sektörü Karma Fon ile birlikte dijital oyun sektörü alanında faaliyet gösteren yerli ve yabancı şirketlerin hisse senedi ve özel sektör borçlanma araçlarına yatırım yapmak isteyen yatırımcılara ulaşmayı hedefliyor. 

Son yıllarda yenilenebilir enerji, teknoloji ve sağlık gibi temalara dayalı yatırım fonları ile yenilikçi ürünlere odaklanan İş Portföy, yeni fonu ile birlikte Blockchain'in ardından girişim dünyasının en popüler alanlarından biri olan dijital oyun sektörüne de adım atmış oldu.

Fon toplam değerinin en az yüzde 80’inin devamlı olarak dijital oyun sektöründe faaliyet gösteren yazılım/donanım şirketlerine, dijital oyun platformu sağlayıcılarına ve oyunların oynanabildiği cihazların üreticilerine donanım ve yazılım üreticilerine, dijital oyun sektöründe organizasyon sağlayan şirketlere ve bu şirketleri destekleyen ve bu şirketlere katkı/hizmet/servis sağlayan şirketlerin hisse senetlerine ve özel sektör borçlanma araçlarına yatırılacağını da ekleyelim

İş Portföy tarafından aktarılan bilgilere göre yerli ve yabancı ihraççıların döviz cinsinden ihraç edilmiş para ve sermaye piyasası araçları fonun yüz 80’ini ise aşmayacak.

Dijital Oyun Sektörü Karma Fon'unun ABD, Japonya, Çin, İsviçre, Singapur başta olmak üzere sektörde büyüme potansiyeli yüksek ülkelerin sermaye piyasası araçlarına yatırım yapacağını da ekleyelim. Ayrıca Türkiye piyasalarına kote olan oyun platformu sağlayıcıları, e- spor sponsorluğu yapan şirketler ve oyun bilgisayarı distribütörleri fonun yatırım evreni içerisinde de yer alacaklar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.