İş Portföy'den Blockchain odaklı fon: İş Portföy Blockchain Teknolojileri Karma Fon

İş Portföy, Blockchain teknolojisine yatırım imkanı sunan İş Portföy Blockchain Teknolojileri Karma Fon’unu bugün yatırımcılara sundu.
İş Portföy'den Blockchain odaklı fon: İş Portföy Blockchain Teknolojileri Karma Fon

Son dönemde yenilenebilir enerji, teknoloji ve sağlık gibi temalara dayalı yatırım fonları ile yenilikçi ürünlere odaklanan İş Portföy, odağına Blockchain teknolojilerini alan yeni bir gelişme ile karşımıza çıktı. Edindiğimiz bilgilere göre İş Portföy, Blockchain teknolojisine yatırım imkanı sunan İş Portföy Blockchain Teknolojileri Karma Fon’unu 28 Nisan’da yani bugün yatırımcılara sundu.

İş Portföy, Blockchain Teknolojileri Karma Fon'u ile birlikte global ölçekte blockchain teknolojisi alanında faaliyet gösteren şirketlerin ihraç ettiği hisse senedi ve özel sektör borçlanma araçlarına yatırım yapmak isteyen yatırımcılara ulaşmayı hedefliyor.

İş Portföy tarafından edindiğimiz bilgilere göre İş Portföy Blockchain Teknolojileri Karma Fon’un toplam değerinin asgari yüzde 80’i; devamlı olarak, blockchain teknolojisini geliştirmek, araştırmak, desteklemek, yenilemek veya kullanmak için maddi kaynaklarını taahhüt eden şirketlerin ve bu şirketlerin hizmet/servis sağlayıcılarının ihraç ettiği ortaklık paylarına, Amerikan Depo Sertifikalarına, Global Depo Sertifikalarına, özel sektör borçlanma araçlarına yatırılacak.

Fon karma fon yapısında olduğu için, ortaklık payları ve borçlanma araçlarının her birine yapılan yatırım tutarı fon toplam değerinin asgari yüzde 20’si olacağını ve Fon portföyüne kripto varlık ve kripto para piyasası işlemlerinin dahil edilemeyeceğini de paylaşalım.

Ülkemizin en önemli özel portföy yönetim şirketlerinden biri olan İş Portföy'ün 65,9 milyar TL’lik bir portföye yön verdiğini de hatırlatalım. İş Portföy Blockchain Teknolojileri Karma Fon’u ile ilgili açıklamalarda bulunan İş Portföy Genel Müdürü Tevfik Eraslan, günümüzde yatırımcıların fonların portföylerindeki kaynakları spesifik olarak hangi alana yatırdıklarıyla ilgilendiklerini ve tercihlerini buna göre yaptıklarını dile getirdi.

İş Portföy olarak son dönemde özgün teması olan fonların kurulması ve yatırımcılara sunulması üzerine yoğunlaştıklarını belirten Eraslan, bu kapsamda tematik fon ailelerini İş Portföy Blockchain Teknolojileri Karma Fon ile genişlettiklerini de sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.