Sony'den yatırım alan Discord, PlayStation Network için destek sunacak

Sony Interactive Entertainment, popüler iletişim platformu Discord ile birlikte önümüzdeki yılın başlarından itibaren sosyal deneyimleri PlayStation’a taşıyacakları yeni bir iş birliğine gittiklerini duyurdu.
Sony'den yatırım alan Discord, PlayStation Network için destek sunacak

Oyun dünyasının iletişim platformu olarak öne çıkan Discord'un Microsoft'un satın alma teklifini kabul etmediğini ve satın alma görüşmeleri sonlandırdığını geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Microsoft ile görüşmesinin ardından oyun dünyasının en önemli firmalarından biri olan Sony ile masaya oturan Discord, PlayStation Network için destek sunacak.

Özellikle PC oyuncularının iletişim platformu olarak kullanılan Discord'un ne zaman PlayStation için destek vereceği uzun zamandır merak ediliyordu. Sony Interactive Entertainment, popüler iletişim platformu Discord ile birlikte önümüzdeki yılın başlarından itibaren sosyal deneyimleri PlayStation’a taşıyacakları yeni bir iş birliğine gittiklerini duyurdu.

Sony Interactive Entertainment ve Discord iş birliği çerçevesinde bir yatırım yapıldığını da paylaşalım. Edindiğimiz bilgilere göre Sony Interactive Entertainment, H serisi yatırım turunda Discord'a yatırım yaptı. Sony'nin Discord'a ne kadar yatırım yaptığı ve şirket değerlemesi ile ilgili finansal detaylar ise paylaşılmadı.

Sony'nin PlayStation içinde kendine ait bir iletişim platformu olduğunu da hatırlatalım. Bu platforma alternatif olarak sunulacak olan Discord entegrasyonu ile birlikte, PlayStation kullanıcıları da Discord üzerinden sohbet edebilecekler. PlayStation üzerinden bir arkadaşınıza oyun daveti attığınızda Discord üzerinden sesli bir şekilde iletişime geçebileceksiniz.

PlayStation için gelecek olan Discord desteğinin özellikle cross platform oyunlarda oyuncuların işini çok kolaylaştıracağını da söyleyebiliriz. Entegrasyon sayesinde aynı oyunu hem PlayStation hem de PC üzerinden oynayan kullanıcılar Discord üzerinden iletişime geçebilecek. 

Discord'un şu an için 140 milyonu aşkın aylık aktif kullanıcıya sahip olduğunu da paylaşalım. 2022 yılının ilk çeyreğinden itibaren PlayStation kullanıcılarının da platformu kullanmaya başlaması ile birlikte Discord'un aylık aktif kullanıcı sayısının hızlı bir şekilde artacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.