Neuralink CEO'su ve kurucu ortağı Max Hodak, şirketten ayrıldığını duyurdu

Edindiğimiz bilgilere göre Neuralink'in kurucu ortakları arasında yer alan ve CEO pozisyonunda olan Max Hodak, birkaç hafta önce şirketten ayrıldı.
Neuralink CEO'su ve kurucu ortağı Max Hodak, şirketten ayrıldığını duyurdu

Teknoloji dünyasının en popüler isimlerinden biri olan Elon Musk'ın girişimleri arasında yer alan Neuralink ile ilgili detayları geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Edindiğimiz bilgilere göre Neuralink'in kurucu ortakları arasında yer alan ve CEO pozisyonunda olan Max Hodak, şirketten ayrıldı.

Twitter üzerinden bir açıklama yapan Max Hodak, birkaç hafta önce şirketten ayrıldığını duyurdu. Max Hodak'ın şirketten neden ayrıldığı konusunda ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Hodak, 4 yılı aşkın süredir Neuralink'in CEO'luğunu üstleniyordu.

Elon Musk'ın en önemli projelerinden biri olarak lanse edilen Neuralink, hatırlatmak gerekirse Elon Musk ve Max Hodak tarafından 2016 yılında Kaliforniya'da kurulmuştu. Beyin implantları üzerinde çalışan Neuralink, temelinde zihin okumayı gerçek hale getirmek istiyor.

Neuralink girişiminin ilk cihazını geçtiğimiz yılın Ağustos ayında tanıttığını da hatırlatalım. Elon Musk'ın çığır açan cihazı Neuralink ile ilgili öne çıkan tüm detayları sizlere aktarmıştık. Max Hodak ilk olarak 2019 yılında Elon Musk ile birlikte karşımıza çıkmıştı. Hodak ve Musk, Neuralink'i maymunlar üzerinde test ettiklerini ve bu teknolojinin bilgisayarları beynimiz ile kontrol etmemizi sağlayacağını da birlikte duyurmuşlardı.

CEO pozisyonundaki Max Hodak'ın şirketten ayrılmasının ardından Neuralink tarafında neler yaşanacağı ile merak konusu. Şirketin yeni CEO'sunun kim olacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.