Finans danışmanı Wealthsimple, 610 milyon dolar yatırım aldı

Yatırımcıların paralarını yönetmelerine ve daha doğru yatırımlar yapmalarına olanak sağlayan bir danışman olarak hizmet sunan Wealthsimple, 610 milyon dolar yatırım aldı.
Finans danışmanı Wealthsimple, 610 milyon dolar yatırım aldı

Yeni nesil bir finans danışmanı olarak hizmet veren Kanada merkezli Wealthsimple, önemli bir yatırım aldığını duyurdu. Wealthsimple tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 610 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu 610 milyon dolarlık yatırımın Wealthsimple'ın bugüne kadar aldığı en büyük yatırım olduğunu da ekleyelim.

Edindiğimiz bilgilere göre Wealthsimple'ın 610 milyon dolarlık yeni yatırımı Meritech ve Greylock liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna Meritech ve Greylock'ın haricinde ise DST Global, Sagard, Iconiq, Dragoneer, TCV, iNovia, Allianz X, Base 10, Redpoint, STEADFAST, Alkeon, TSV, Plus Capital, Drake, Michael J. Fox, Ryan Reynolds, Kelly Olynyk, Dwight Powell ve Patrick Marleau gibi Kanada'nın ünlü isimleri de katıldı.

Wealthsimple tarafından paylaşılan bir diğer önemli bilgi ise şirketin değerlemesi ile ilgili oldu. 610 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Wealthsimple'ın değerlemesi 4 milyar dolar barajını aştı. En son geçtiğimiz yılın Ekim ayında 93 milyon dolarlık yatırım alan Wealthsimple, değerlemesini 1,22 milyar dolar olarak açıklamıştı.

Pandemi ile birlikte büyüyen girişimlerden olan Wealthsimple, yaklaşık 7 ay içinde değerlemesini iki katından daha da fazla artırmış oldu. Wealthsimple tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, son 14 ay içinde oldukça hızlı bir büyüme yaşadı. 2014 yılında Brett Huneycutt, Michael Katchen ve Rudy Adler tarafından Toronto'da kurulan Wealthsimple'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 920 milyon dolar seviyelerinde. 

Yatırımcıların paralarını yönetmelerine ve daha doğru yatırımlar yapmalarına olanak sağlayan bir danışman olarak hizmet sunan Wealthsimple, 1,5 milyonu aşkın kullanıcıya sahip. Wealthsimple'ın 1,5 milyon kullanıcısının toplamda 10 milyar doları Wealthsimple üzerinden yönettiğini de ekleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.