TalentGrid'den teknik desteğe ihtiyacı olan dernekler ile gönüllü yazılımcıları bir araya getiren proje: Askıda Kod

TalentGrid, Türkiye’de teknik desteğe ihtiyacı olan dernekler ile gönüllü destek olmak isteyen yazılımcıları bir araya getirmeyi hedefleyen “Askıda Kod” projesini başlattığını açıkladı. 
TalentGrid'den teknik desteğe ihtiyacı olan dernekler ile gönüllü yazılımcıları bir araya getiren proje: Askıda Kod

Daha önce, yazılımcılarla teknoloji şirketlerini eşleştiren HR Tech platformu TalentGrid'den detaylı olarak bahsetmiştik. TalentGrid şimdi ise Türkiye’de teknik desteğe ihtiyacı olan dernekler ile gönüllü destek olmak isteyen yazılımcıları bir araya getirmeyi hedefleyen “Askıda Kod” projesini başlattığını açıkladı. 

TalentGrid tarafından başlatılan “Askıda Kod” projesi, çocuk hakları, kadın hakları, hayvan hakları, eğitimde eşitlik ve doğa koruma alanlarında hizmet veren derneklere, yazılım ihtiyaçları doğrultusunda onların ihtiyaçlarını gidermeyi hedefleyen sosyal sorumluluk projesi olarak karşımıza çıkıyor. Yazılımcıları ve teknoloji şirketlerini, kriterlerine göre eşleştiren bir HR Tech platformu olan TalentGrid, Askıda Kod projesi ile birlikte, sosyal fayda üretmeyi amaçlayan kurumların, maddi limitler nedeniyle gerçekleştiremedikleri projelerini hayata geçirmelerini hedefliyor.

Askıda Kod projesine destek olmak için farklı yöntemler mevcut. Bunlardan ilki "Askından Proje Al". Böylece gönüllü yazılımcı başvurusu yaparak yardıma ihtiyacı olan çocuklara, kadınlara, hayvanlara ve doğanın korunmasına yardımcı olabilmek mümkün. Bir diğer seçenek ise "Askıya Proje Bırak". Desteğe ihtiyacı olanların kullanabileceği bu seçenekle sosyal fayda odaklı işinizi tanıttığınızda platform, sizi gönüllü destekçiler ile eşleştiriyor.

Askıya bırakılan projeler konusunda, değerlendirme aşamasından sonra, en kısa süre içerisinde kişi veya kişilerle iletişime geçiliyor. TalentGrid ekibi, bu noktada her projenin kendileri için oldukça değerli olduğunu söylüyor. Askıya kod projesinden sadece Türkiye’de desteğe ihtiyacı olan, sosyal sorumluluk üzerine fayda üreten dernekler faydalanabiliyor.

Askıda Kod ile ilgili daha fazla detaya buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.