Microsoft Teams'in günlük aktif kullanıcı sayısı 145 milyonu geçti

Microsoft Teams, geçen yılın aynı dönemine göre günlük kullanıcı sayısını neredeyse 2 katına çıkardı. Platformun günlük aktif kullanıcı sayısı 145 milyonu geçti.
Microsoft Teams'in günlük aktif kullanıcı sayısı 145 milyonu geçti

Neredeyse bir yıl önce, Microsoft Teams ile ilgili bir haber yapmış ve video konferans programının günlük kullanıcı sayısının 75 milyonu geçtiği bilgisini sizlere aktarmıştık. Bu haberin üzerinden geçen sürede Microsoft Teams de günlük kullanıcı sayısını neredeyse 2 katına çıkardı; zira platformun günlük aktif kullanıcı sayısı 145 milyonu geçti.

Teams kullanımı, geçtiğimiz ekim ayında zaten 115 milyon gibi bir sayıya ulaşmıştı. Pandemi nedeniyle globalde evden çalışmaların arttığı bu dönemde bu artış bizleri pek de şaşırtmıyor. Şimdiki artış ise yaklaşık yüzde 26'lık bir orana denk geliyor. Salgının başında Microsoft Teams'in günlük kullanıcı sayısı ise 32 milyon civarındaydı. Bu da 15-16 ayda kullanıcı sayısındaki artışı gözler önüne seriyor.

Microsoft Teams'in en bilinen rakiplerine baktığımızda ise Zoom'un geçtiğimiz yıl açıklanan günlük aktif kullanıcı sayısı 300 milyondu. Hatta Zoom'un Türkiye'deki ücretsiz kullanıcı sayısı da pandemiden sonra yüzde 139 oranında artmıştı ki bu veri geçtiğimiz temmuz ayına ait. Zoom'un yanı sıra Google geçen yıl Meet'in 100 milyon günlük aktif katılımcıya sahip olduğunu açıkladı. Başka bir iş birliği uygulaması Slack de geçen yıl pandeminin başlangıcında 12.5 milyon eş zamanlı kullanıcısı olduğunu açıklamıştı.

Ancak Microsoft Teams, günlük aktif kullanıcı sayısındaki bu artışla birlikte dün bazı sorunlar da yaşadı. Microsoft Teams iki saat boyunca birçok kullanıcı için dünya çapında kapalı kaldı. Bu durumdan özellikle Avrupa ve Asya’daki kullanıcılar etkilendi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.