Araç kiralama platformu Yolcu360, 6 milyon dolar yatırım aldı

Yolcu360 tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 6 milyon dolar yatırım aldı.
Araç kiralama platformu Yolcu360, 6 milyon dolar yatırım aldı

Ülkemizin önemli araç kiralama platformlarından biri olan Yolcu360, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Yolcu360 tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 6 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu yatırımın Eksim Ventures tarafından 30 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim.

Silikon Vadisi’nden yola çıkan ve kuruluşundan kısa bir süre sonra yolculuğuna Türkiye’den devam ettiren araç kiralama platformu Yolcu360, yapılan 6 milyon dolarlık yatırım ile birlikte yüzde 20 oranında hissesini Sinangil unları ile bilinen Eksim Ventures’a satmış oldu. Gıda ve enerji alanlarında da yatırımları olan Eksim Holding'in geçtiğimiz günlerde Aslı Börek'i satın aldığını da ekleyelim.

Edindiğimiz bilgilere göre 2020 yılında 22 milyon ziyaretçiye ulaşan platform, kullanıcılarının istediği anda ve istediği yerde araç kiralamasına olanak sağlıyor. Yolcu360'ın Türkiye’de 2 binden fazla lokasyonda 100 bin araçlık ekosistem ile hizmet verdiğini de ekleyelim.

Yolcu360’ın araç kiralama sektörüne, rekabet eden değil rekabet edilecek yeni kulvarlar açan bir ‘oyun değiştirici’ olarak son derece özgün yaklaşımlar kazandırdığına vurgu yapan Yolcu360 CEO’su Umut Yıldırım, platformun tamamen ihtiyaçlardan yola çıkarak hayata geçirilmiş bir sistem olduğunu da paylaştı.

Değerlemenin ve alınan yatırımın Unicorn olma hedefleri için bir yakıt ikmali olduğunu belirten Yıldırım, şirket kültürlerini pozitiflik, yaratıcılık ve çözüm odaklılık değerlerinin üzerine inşa ettiklerini de paylaştı. 2017 yılında 6 milyon TL olan gelirlerin 2020 yılında 100 Milyon TL’ye ulaştığını belirten Yıldırım, 2022 yılında 500 milyon TL’yi aşan bir gelir beklentisi içinde olduklarını da sözlerine ekledi.

Yolcu360’ta son derece iş odaklı ve adanmış bir ekip kültürü gördüklerini belirten Eksim Holding Strateji ve İş Geliştirme Başkanı Uğur Mutluhan Oruncak, Yolcu360’ın araç kiralama sektöründe Türkiye ve dünyada lider olma hedefine destek vermek istediklerini de paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.