Apple, M2 işlemcisinin seri üretimine başlamaya hazırlanıyor

Geçtiğimiz hafta M1 işlemcili yeni iPad Pro ve iMac modellerini de tanıtan Apple, işlemcisinin bir sonraki versiyonu olan M2 üzerindeki çalışmalarına devam ediyor.
Apple, M2 işlemcisinin seri üretimine başlamaya hazırlanıyor

Apple geçtiğimiz Kasım ayında düzenlediği "One More Thing" isimli etkinlikle birlikte yeni işlemcisi olan M1'i tanıttı. M1 işlemcisi ile gelen yeni MacBook Air, Mac mini ve 13 inçlik yeni MacBook Pro modelleri performansları ile dikkatleri çekmeyi başardılar. 

M1 işlemcili yeni MacBook Air'ın incelemesini ise geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz hafta ise M1 işlemcili yeni iPad Pro ve iMac modellerini de tanıtan Apple, işlemcisinin bir sonraki versiyonu olan M2 üzerindeki çalışmalarına da devam ediyor.

Bugün Nikkei Asia tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple, M2 işlemcisinin seri üretimine başlamaya hazırlanıyor. Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan habere göre ilk M2 sevkiyatı önümüzdeki Temmuz ayı içinde gerçekleşebilir. Aynı dönemde ise yeni MacBook modellerinin tanıtılması bekleniyor.

Kısacası yılın M2 işlemcisini kullanan yeni MacBook modelleri yılın 3. çeyreğinde karşımıza çıkabilir. Geçtiğimiz yıl M1 işlemcisinin üretimini Apple'ın önemli tedarikçilerinden olan TSMC üstlenmişti. Nikkei Asia'nın paylaştığı bilgilere göre M2 işlemcisinin seri üretimi de TSMC tarafından gerçekleştirilecek. Yeni işlemcinin M1X olarak adlandırılabileceğini de ekleyelim.

M1'den önce Intel üretimi işlemciler kullanan Apple, hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamalarda M serisi işlemcilere geçişin önümüzdeki 2 yıl içinde tamamlanacağını da duyurmuştu. M2 veya M1X adına sahip olması beklenen yeni işlemcinin ne gibi özelliklere sahip olacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.