Snap, üç boyutlu haritalama geliştiricisi Pixel8Earth'ü 7.6 milyon dolara satın aldı

Snap, kitle kaynaklı verilere dayalı üç boyutlu haritalama teknolojisi geliştiren Pixel8Earth şirketini satın aldığını doğruladı.
Snap, üç boyutlu haritalama geliştiricisi Pixel8Earth'ü 7.6 milyon dolara satın aldı

TechCrunch, geçtiğimiz hafta Snap'in Fit Analytics için 124 milyon dolar ödediğini bildirdiği satın almanın değerini açıklayan SEC dosyasında 7.6 milyon dolarlık bir satın alma daha olduğunu fark etmişti. Akabinde Snap, TechCrunch'a özellikle kitle kaynaklı verilere dayalı üç boyutlu haritalama teknolojisi geliştiren Pixel8Earth şirketini satın aldığını doğruladı.

2019 yılında Christopher Helm, Pramukta Kumar, Sean Gorman ve Winnie Palangpour tarafından hayata geçirilen Pixel8Earth, makineler ve insanlar içhttps://in kitle kaynaklı ve sürekli güncellenen bir üç boyutlu dünya haritası oluşturuyor. Video ve fotoğraflarının coğrafi referanslı üç boyutlu nokta bulutları ve ağlar oluşturmasını sağlamak için bilgisayar vizyonunu ve jeomatiği birleştiriyor. Bu da birden çok yüksek hacimli veri kaynağının üç boyutlu haritalarını oluşturmak ve sürekli olarak güncellemek için kullanılmasına izin veriyor.

Araç, gerçek dünyadan görüntülerin daha eksiksiz perspektiflerini oluşturmak için birden çok kaynak tarafından yakalanan dijital video içeriğini kullanıyor. Buna dayanarak Snapchat, Pixel8Earth projesinin kendi uygulamasındaki kamera aracılığıyla genişletilmesini kolaylaştırmakla kalmayacak; şirket aynı zamanda bu haritayı, artırılmış gerçeklik araçlarını genişletmek için de kullanabilecek.

Crunchbase verilerine göre şirket, bugüne kadar sadece 460 bin dolarlık tohum öncesi yatırım aldı. Pixel8Earth, harita ürünleri geliştirme üzerinde çalışmak için Snap'e katılıyor. Özellikle Snapchat'in geçtiğimiz haziran ayında yıllık Partner Summit geliştirici etkinliğinde tanıttığı Local Lenses doğrultusunda Snap'in konum tabanlı artırılmış gerçeklik deneyimleriyle çalışacak araçlar geliştirecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.