Clips, AR Spaces ile birlikte artırılmış gerçeklik özellikleri kazandı

Yaklaşık 4 yıldır aktif olarak kullanılan Clips, gelen 3 güncelleme ile birlikte artırılmış gerçeklik odaklı yeni özellikler kazandı.
Clips, AR Spaces ile birlikte artırılmış gerçeklik özellikleri kazandı

Apple'ın video düzenleme uygulaması olan Clips'i kullanıma sunduğunu 2017 yılının Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Yaklaşık 4 yıldır aktif olarak kullanılan Clips, gelen 3 güncelleme ile birlikte artırılmış gerçeklik odaklı yeni özellikler kazandı.

3,1 güncellemesi ile birlikte gelen "AR Spaces" özelliği ile birlikte iPhone 12 ve iPad Pro ailelerinde bulunan LIDAR teknolojisinin kullanılması hedefleniyor. LIDAR sensörü sayesinde Clips kullanıcıları, videolarına bulundukları bölge ile etkileşime girebilen efektler ekleyebilecekler.

İlk etapta AR Space özelliği için 7 farklı efekt yayınlandı. Bu efektler arasında ise prizma, konfeti, disco, dans pisti, parıltı, yıldız tozu ve kalpler bulunuyor. Apple tarafından yapılan açıklamalara göre Clips için her ay yeni filtre ve emojiler de kullanıcılara sunulacak. 

AR Spaces özelliğinin Apple Clips içinde bulunan diğer animasyonlu emoji ve stickerlar ile birlikte çalışacağını da belirtelim. Artırılmış gerçeklik teknolojisi ile ilgili çalışmalarını hızlandıran Apple'ın For All Mankind dizisi için For All Mankind: Time Capsule isimli bir artırılmış gerçeklik uygulaması geliştirdiğini de geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.