10 milyondan fazla üyesi bulunan Hopi, kendi pazar yerini kuruyor

Mobil sadakat uygulaması Hopi, yakın zamanda kendi platformu içinde pazar yeri kuracak. Hopi'de direkt ürün satışı mı olacak, yoksa buradaki yaklaşım Maximum Mobil'in yaptığına mı benzeyecek şu anda bilmiyoruz. 
10 milyondan fazla üyesi bulunan Hopi, kendi pazar yerini kuruyor

Son dönemde birçok marka, e-ticaret sitelerini pazar yerine dönüştürmeye başladı. Geçtiğimiz kasım ayında ayakkabı satış mağazası FLO'nun e-ticaret sitesini pazar yerine dönüştürdüğünü; geçtiğimiz hafta ise Teknosa'nın bünyesinde pazar yeri oluşturma konusunda yatırım yapılması kararını aldığını sizlere aktarmıştık.

Şimdi ise Flo, Teknosa gibi şirketlerden farklı olarak mobil sadakat uygulaması Hopi'nin yakın zamanda kendi platformu içinde pazar yeri kurarak ürün satışına başlayacağını öğrendik.

Ancak bu konuda yaklaşımın nasıl olacağı henüz belirsiz. Hopi CEO'su Yalın Özcan, Hopi’nin 6. yaşına dair yaptığı açıklamada 13 milyon üye hedefinin dışında yeme içmeden teknolojiye, hazır giyimden, akaryakıt ve gıdaya kadar farklı sektörlerden 180’den fazla üye markası bulunduğunu söyledi. Bu kadar marka ile çalışan Hopi'de direkt ürün satışı mı olacak, yoksa buradaki yaklaşım Maximum Mobil'deki Gördüm Aldım'a mı benzeyecek şu anda bilmiyoruz. 

Boyner Grup’un Nisan 2015 yılında kullanıcılarla buluşturduğu Hopi'nin kardeş şirketi diyebileceğimiz Morhipo'da farklı satıcılar bulunsa da, henüz giriş aşmasında bir pazar yeri iken Hopi tarafından bu adımın gelmesi, nasıl pazar yeri olacağına dair izlenim veriyor. Kullanıcının ödeme bilgilerini ve adresini kendinde tutup e-ticaret sitelerinden yapılacak alışverişlerde güvenlikle birlikte sadakat servisi sunması ve katma değerli servis odağında pazar yeri olması pek muhtemel.

Bunun haricinde öne çıkan diğer rakamlara bakacak olursak Hopi, bugüne kadar üyelerine 480 milyon paracık kazandırdığını açıkladı. Sadece 2020 yılında Hopi üyelerinin yaptıkları alışverişlerle 55 milyondan fazla Paracık kazandığını söyleyen Hopi CEO’su Yalın Özcan, üyelerine bugüne kadar 180’den fazla markada 17 binden fazla kampanya sunduklarını belirtti. Özcan, Hopi’ye müşteri ihtiyaçlarını 360 derece karşılayacak özellikler eklemeye devam edeceklerini de söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.