Lyft, sürücüsüz otomobil birimini 550 milyon dolara Toyota'ya sattı

Lyft ve Toyota Motor Corporation tarafından yapılan açıklamalara göre Toyota, Lyft'in sürücüsüz otomobil birimi için toplamda 550 milyon dolar ödeyecek
Lyft, sürücüsüz otomobil birimini 550 milyon dolara Toyota'ya sattı

Uber'in ABD'deki en önemli rakiplerinden olan popüler araç çağırma uygulaması Lyft, önemli bir satışa imza attı. Edindiğimiz bilgilere göre Lyft, sürücüsüz otomobil teknolojilerine odaklanan "Level 5" isimli birimini Toyota Motor Corporation'a sattı. 

Lyft ve Toyota Motor Corporation tarafından yapılan açıklamalara göre Toyota, Lyft'in sürücüsüz otomobil birimi için toplamda 550 milyon dolar ödeyecek. 550 milyon doların 200 milyon dolarının peşin olarak ödeneceğini, kalan 350 milyon doların ise önümüzdeki 5 yıl içinde ödeneceğini de ekleyelim. 

Söz konusu satın alma anlaşmasının 2021 yılının 3. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Level 5 biriminin ABD, Almanya ve İngiltere'de bulunan 300 çalışanı ise yapılan anlaşma ile Toyota Motor Corporation'a katılacak ve çalışmalarına Palo Alto ofisinden devam edecek.

Lyft'in sürücüsüz otomobil teknolojilerine odaklanan Level 5 biriminin yaklaşık 4 yıl önce kurulduğunu da hatırlatalım. Lyft sisteminde bulunan 10 bini aşkın otomobilden veri alarak sürücüsüz otomobil teknolojileri geliştirmek isteyen Lyft, satın alma anlaşması ile birlikte bu verileri de Toyota'ya satmış oldu.

Lyft'in en önemli rakibi olan Uber'in benzer bir hamleyi geçen yıl yaptığını da hatırlatalım. Sürücüsüz otomobil birimi için ayda 20 milyon dolar yakan Uber, sürücüsüz otomobil birimini Aurora Technologies'e satacağını geçtiğimiz yılın Aralık ayında duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.