Binance, kendi NFT pazar yerini oluşturuyor

Kripto para borsası Binance, kullanıcıların NFT’ler oluşturabileceği, satın alabileceği ve satabileceği kendi pazarını oluşturuyor.
Binance, kendi NFT pazar yerini oluşturuyor

Kripto para borsası Binance, kullanıcıların NFT’ler oluşturabileceği, satın alabileceği ve satabileceği kendi pazarını oluşturuyor. Binance bu hamlesiyle OpenSea, Nifty Gateway, SuperRare gibi en bilinen NFT pazar yerlerine rakip olacak. 

Son dönemin en çok dikkat çeken kavramlarından biri hiç şüphesiz NFT. Webrazzi takipçileri NFT'nin ne olduğunu zaten iyi biliyor; ancak bilmeyenler için de minik bir özet geçmiş olalım. NFT'nin açılımı Non-Fungible Token. Bunu Türkçe'ye değişimi mümkün olmayan para ya da çip olarak çevirebiliriz. Özel bir kriptografik token türü olan NFT, kopyalanamıyor ve türünün tek örneği.

NFT'nin özgün ve biricik olması, karşılıklı olarak kendi türünden başka bir token ile takasının yapılamamasına yol açar. Bu durumda NFT'ye aktarılan bir sanat eserinin özgünlüğü kolayca doğrulanabilir ve eserlerin kopyalamasının önüne geçiliyor. NFT'lerin alım ve satımının yapıldığı yerler ise NFT pazar yerleri. İşte şimdi Binance'in adım attığı nokta da burası.

Haziran ayında yayına alınacak

Ticaret hacimleri açısından dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, platformunun iki piyasayı işleteceğini söyledi. Bunlardan ilki en iyi müzayedeler ve sergiler için birinci sınıf bir mekan, ikincisi ise herkesin yeni token basmak için kullanabileceği standart bir ticaret pazarı.

Binance, premium segmentin büyük müzayedelerin gelirlerinden yüzde 10′luk bir kesinti yapacağını ve yüzde 90′ının sanatçılara gideceğini söyledi. Binance’e göre, günlük alım satım piyasası yüzde 1 işlem ücreti alırken, içerik oluşturucular sürekli olarak yüzde 1 telif hakkı alacak.

Binance’in NFT özelliği haziran ayında piyasaya sürülecek. Ancak sanatçıların potansiyel ortaklıklar hakkında firma ile iletişime geçebileceği bir sayfası yayına alındı. Binance'in NFT sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.