Twitch Fenomenleri, YGA'nın desteğiyle 23 Nisan'da 2 bin çocuğu bilimle buluşturdu

Yayını toplam 102 bin 715 kişi canlı izlerken, eş zamanlı olarak 9 binden fazla kişi Twitch Chat üzerinden etkileşime geçti. Yayında toplanan toplam 52 bin TL bağış sayesinde 2 bin öğrenciye bilim seti gönderildi.
Twitch Fenomenleri, YGA'nın desteğiyle 23 Nisan'da 2 bin çocuğu bilimle buluşturdu

Sosyal medya fenomenleri Mustafa Emre Yıldız ve Efe Uygaç, 23 Nisan’da YGA’nın başlattığı Bilim Seferberliği projesine destek olmak amacıyla Twitch’te bir bağış gecesi düzenledi. Türkiye’de kurulan ve kâr amacı gütmeyen uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan Young Guru Academy'nin (YGA), Bilim Seferliği projesini çocuklara bilimi sevdirmek için başlattığını belirtelim. 

4.5 saat süren canlı yayına katılan sıra dışı konuklar büyük ilgi topladı. Berkcan Güven, Farah Zeynep Abdullah, Mehtap Algül, Kemal Can Parlak “Kendine Müzisyen” ve Çağrı Ergün “hype” ‘ın yanı sıra TAV Holding CEO’su Sani Şener, Prof. Mehmet Toner (Harvard ve MIT), ortaokul öğrencisi Burçin Çelen (12) ve köy okulu öğretmeni Seda Cebre de geceye konuk oldu.

Yayının katılımcıları kadar izlenme sayıları da dikkat çekti. Yayını toplam 102 bin 715 kişi canlı izledi. Canlı yayında eş zamanlı olarak 9 binden fazla kişi Twitch Chat üzerinden etkileşime geçti. Yayında toplanan toplam 52 bin TL bağışla 2 bin öğrenciye bilim setlerinin ulaştırıldığını belirtelim. 

Bilim Seferberliği projesinin detayları

YGA bu proje ile Türkiye’nin en dezavantajlı bölgelerine en son teknolojiyi ulaştırmayı hedefliyor. Böylece özgün projeler üreten ve özgüvenli bireylerin yetişmesi amaçlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında, Türkiye’nin her köşesindeki ihtiyaç sahibi ortaokullara bilim seti gönderildiğini belirtmekte fayda var.

 Bilim seti gönderilen okullardaki öğretmenler ise online bir platform aracılığıyla bilim setinin sınıf içi kullanımına dair eğitimlere ulaşırken,  müfredata uygun deney ve proje içeriklerini de kolayca inceleyebiliyor.

Öğrencilerin  bilim setleriyle hazırladıkları projelerle yılda 2 kez, Türkiye çapında düzenlenen Bilim Yarışması’na katıldığını ekleyelim. Bilim Seferberliği projesi, bugüne kadar toplamda  360 bin 800 çocuğa ulaştı.

Etkinlikten öne çıkan başlıklar

Yayıncı Mustafa Emre Yıldız etkinlik ile ilgili şunları söyledi: 

“Hepimizin amacı merak eden, donanımlı ve vicdanlı gençlerimizin olması. Bunun için uğraşıyoruz.Bugün Türkiye’nin geleceği için bir tohum ekmişiz gibi hissediyorum.” 

Efe Uygaç ise şöyle konuştu: 

“Hayatta her şeyin sonu arkanda iz bırakıyor olabilmek. Hayatta hepimizin gelecek kaygıları var. Bu kaygıyı bizden daha çok yaşayan kardeşlerimize yardımcı olmak için buradayız.”

Yayının özel konuklarından TAV Holding CEO’su, Bilim Seferberliği’nin ilk destekçisi Sani Şener ise gençlerle iş hayatından deneyimlerini paylaşırken; “Bilim Seferberliği ile kendi memleketim Tonya'dan da birçok cevher çıktı.” dedi.  Yayına ABD’den katılan Harvard ve MIT profesörü Mehmet Toner, gençlere cesur hayaller kurmalarını, merak etmelerini ve çok çalışmalarını tavsiye etti.

Mustafa Emre Yıldız’ın “Bir bilim insanı olmak nasıl bir duygu?” sorusu üzerine Prof. Mehmet Toner “Bilim insanı, bilinen yerden bilinmeyen yere giden insandır. Olmayanı bulmak, olmayanı keşfetmek için çalışır, ileriyi düşünür.” şeklinde yanıtladı.

Sosyal medya fenomeni ve müzisyen Berkcan Güven de eğlenceli sohbetiyle yayını renklendirdi ve izleyicileri Bilim Seferberliği’ne destek olmaya davet etti.:  “İyi bir amaç için bir araya geldik. Ufak bir dokunuşla o çocukların hayallerini büyütebiliriz.” 

 Yayının ilerleyen saatlerinde ünlü Twitch yayıncısı Kemal Can Parlak “Kendine Müzisyen” konuk oldu ve şöyle konuştu:

“Ben de Mersin’de bir köy okulunda okudum. İnanılmaz öğrenciler var. Oradayken de hep imkan verilse burada ne yapabiliriz diye düşünüyordum. Böyle bir proje olunca çok duygulandım.”

Yayın sonunda Çağrı Ergün “hype” ve Kemal Can Parlak “Kendine Müzisyen” bir sürpriz yaparak gitarlarını kapıp izleyiciler için birer parça seslendirdi. Herkesi bağış yapmaya ve bu anlamlı projenin bir parçası olmaya davet ettiler. Twitch canlı yayını, fenomenler ve özel konuklar ile  YGA'nın güzel ve kapsamlı bir kampanya yürüttüğünü söylemek mümkün.  30 Nisan’a kadar devam edecek olan Bilim Seferberliği’ne destek olmak için projenin sitesini inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.