Param, Eçözüm Bilgi Teknolojileri'nin çoğunluk hissesini 200 milyon TL'nin üzerinde bir değerleme ile satın aldı

Param, 402 bin noktada kullanılan ve geçen yıl 37 milyar TL tahsilata aracılık eden, bu yıl ise 55 milyar TL’yi hedefleyen tahsilat sistemi Eçözüm Bilgi Teknolojileri AŞ’nin çoğunluk hissesini satın aldı.
Param, Eçözüm Bilgi Teknolojileri'nin çoğunluk hissesini 200 milyon TL'nin üzerinde bir değerleme ile satın aldı

Param, Eçözüm Bilgi Teknolojileri AŞ’nin çoğunluk hissesini duyumlarımıza göre 200 milyon TL'nin üstünde bir değerleme ile satın aldı. Bireysel ve kurumsal elektronik para hesabı, dünya genelinde geçerli ön ödemeli kart, yurt içi ve yurt dışı para transferi, sanal pos, fiziki pos ve mikro kredi konularında faaliyet gösteren Param, büyüme stratejisini yeni satın alma ile devam ettiriyor.

Netahsilat (Online Tahsilat Sistemi), NetEkstre (Açık Bankacılık Platformu), E-DBS (Doğrudan Borçlandırma Sistemi) ve POS Rapor (Pos ve Sanal POS Raporlama Sistemi) ürünleriyle geniş bir yelpazedeki kurumsal müşterilerine çözümler sunan Eçözüm ile güçlerini birleştiren Param, şirketlerin dijitalleşme süreçlerine katkı sağlayacak yeni finansal çözümler sunacak.

Eçözüm yatırımı konusunda görüşlerini dile getiren Param kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Emin Can Yılmaz şunları söyledi:

Bugüne kadar her konuda ilk olarak, öncülük ettiğimiz ülkemiz fintech sektöründe şirketlerimizin hızlı ve güçlü büyümesi en önemli önceliğimiz olmuştur. Hızlı ve güçlü büyümek için bugüne kadar izlediğimiz büyüme stratejimize yeni bir satın alma ile devam ediyoruz, ülkemizin köklü teknoloji şirketi Eçözüm’ü bünyemize katmış olmaktan son derece mutluyuz.

Eçözüm'ün güçlü altyapısı, alanında yetkin insan kaynağı ve hizmetlerinden memnun müşteri kitlesi ile dikkatleri üstüne çeken bir şirket olduğunu belirten Yılmaz, yaptıkları bu yatırımdaki motivasyonlarının Param markasıyla geliştirdikleri tüm ürün ve hizmetleri kurumsal müşterileriyle buluşturma sürecinde hızlı yol almak olduğunu belirtti.

Kurumsal şirketlere daha hızlı erişim, daha hızlı entegrasyon ile zamana, yetişmiş, tecrübeli, çalışkan ve işine bağlı insan kaynağı ile de insana yatırım yapmış olduklarının altını çizen Yılmaz, Eçözüm’ün geldiği bu başarılı noktada emeği olan 138 kişilik kadrosuna ve uzun yıllar liderlik yapmış olan kurucu ortakları Akif Şimşek ve Arif Sarı’ya yatırım süreci boyunca gösterdikleri şeffaf ve yapıcı yaklaşımları için teşekkür etti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.