Binance'in hisse senedi tokenları özelliği Avrupalı düzenleyiciler tarafından inceleniyor

Avrupada yer alan finansal düzenleyiciler Binance'in hisse senedi tokenları ile komisyonsuz işlem yapma özelliğinin menkul kıymet düzenlemelerine uygun olup olmadığını detaylı olarak inceleyecek.
Binance'in hisse senedi tokenları özelliği Avrupalı düzenleyiciler tarafından inceleniyor

Son 1 yıl içinde popülerliğini büyük oranda artıran kripto para dünyası her geçen gün yeni gelişmeler ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Günümüzün en önemli kripto para borsalarından biri olan Binance'in hisse senedi tokenları ile komisyonsuz işlem yapılacağını duyurduğunu geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre Avrupa'da yer alan finansal düzenleyiciler Binance'in hisse senedi tokenları ile komisyonsuz işlem yapma özelliğinin menkul kıymet düzenlemelerine uygun olup olmadığını detaylı olarak inceleyecek.

Binance hisse senedi tokenları ile birlikte şu an için sadece Tesla hisselerinin komisyonsuz olarak alınıp satılabildiğini fakat ilerleyen dönemlerde Coinbase hisse senedi token'ının listelenmeye başlayacağını da hatırlatalım. Binance'in hisse senedi tokenları ile komisyonsuz işlem yapma özelliğinin ABD, Çin ve Türkiye'de kullanılamadığını da ekleyelim.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Birleşik Krallık Financial Conduct Authority (FCA) Binance tarafından oluşturulan ürün ile ilgili düzenlemeleri ve bu ürünün nasıl pazarlandığının incelenmesi için Binance ile birlikte çalışacaklarını belirtildi.

Düzenleyicilerin inceleme kararının ardından kısa bir açıklama yapan Binance ise isse senedi tokenları ile işlem yapma özelliğinin Avrupa Birliği'nin Mifid II kurallarına ve BaFin’in bankacılık regülasyonlarına tamamen uyumlu olduğunu paylaştı. Konu ile ilgili ortaya atılan bir diğer iddia ise Asya'dan geldi. Aktarılan bilgilere göre Hong Kong'ta yer alan düzenleyiciler de Binance'yi gözetim altına aldı.

Yapılan incelemelerde herhangi bir sorun çıkıp çıkmayacağını ise zaman gösterecek. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.