Thundra'dan hata ayıklama odaklı yeni özellik: Thundra Sidekick

Thundra, Sidekick çözümü ile mikroservis yaklaşımıyla geliştirilen yazılımlarda kaybolan hata ayıklama yeteneklerini geliştiricilere geri verilmesi amaçlanıyor.
Thundra'dan hata ayıklama odaklı yeni özellik: Thundra Sidekick

Berkay Mollamustafaoğlu'nun "OpsGenie'den de büyük olacak" diyerek tanımladığı Thundra'dan sizlere ilk olarak geçtiğimiz yıl bahsetmiştik. ilk yatırım turunda 4 milyon dolar yatırım alan Thundra, kısa süre önce yeni bir özellik ile karşımıza çıktı. 

2020 yılının sonbahar aylarında geliştirilmeye başlanan Thundra Sidekick, 2021 yılının Şubat ayında IntelliJ IDEA Plugin çözümü ile kapalı betaya sunuldu. Nisan ayının başında ise web uygulamasının geliştirmesi tamamlandı.

Thundra'nın bizimle paylaştığı bilgilere göre Thundra Sidekick çözümü ile mikroservis yaklaşımıyla geliştirilen yazılımlarda kaybolan hata ayıklama yeteneklerini geliştiricilere geri verilmesi amaçlanıyor. Thundra Sidekick'in çözümü klasik programlardaki breakpoint (kesme noktası) yeteneğini, dağıtık mikroservis mimarilerinde uygulamayı durdurmayan bir kesme noktası ile bilgi toplayarak gerçekleştiriyor.

Bu sayede geliştiriciler, uzak makinelerde koşan uygulamalardan herhangi bir performans sorunu oluşturmadan kesme noktası verisi toplayabiliyorlar ve sanki klasik hata ayıklama yapar gibi modern ve karmaşık uygulamalarda hata ayıklayabiliyorlar.

Thundra Sidekick'in bir diğer yeteneği de topladığı kesme noktası bilgilerini dağıtık mimarilerde aynı işlem için birleştirmesi olarak ön plana çıkıyor. Geliştiriciler bu sayede dağıtık mimarilerdeki hata ayıklama sürelerini 5-6 kata kadar kısaltabiliyor.

Thundra Sidekick şu an için yalnızca Java, Kotlin ve Scala programlama dilleri için hizmet verdiğini de ekleyelim. Python dili için ise kısa zaman sonra destek sağlanacak. Thundra Sidekick ile geliştirilen çözümün bütün bulut platformlarında ve on-premise geliştirilen mikroservislerde çalışacak şekilde tasarlandığını da ekleyelim.

Thundra, Sidekick çözümü ile mikroservis yaklaşımıyla yazılım geliştiren dünya çapındaki tüm geliştiricilere, test mühendislerine, DevOps uzmanlarına ulaşmayı hedefliyor. Thundra'nın öncelikli hedefi ise ABD ve Avrupa pazarları. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.