Blockchain.com, Tesla'nın erken aşama yatırımcısı Baillie Gifford'dan 100 milyon dolar yatırım aldı

Baillie Gifford, kripto para cüzdanı hizmeti Blockchain.com'a 100 milyon dolar yatırım yaptı. Blockchain.com kurucu ortağı ve CEO'su Peter Smith, bunun Baillie Gifford'un bir kripto şirketine ilk yatırımlarından biri olduğunu belirtti.
Blockchain.com, Tesla'nın erken aşama yatırımcısı Baillie Gifford'dan 100 milyon dolar yatırım aldı

Son dönemde hem kripto para piyasasına hem de kripto para borsalarına ciddi bir rağbet var. Üstelik bu durum sadece ülkemizde değil, tüm dünyada bu şekilde. Binance'in hisse senedi tokenları ile işlem yapılmasına izin vermesi, 400 milyon dolara CoinMarketCap'i satın alması; Coinbase'in 100 milyar dolar değerleme ile gerçekleşen halka arzı ve şirketin ilk çeyrek gelirinin 9 kat artarak 1.8 milyar dolara yükselmesi gibi haberler son zamanlarda gündemimizin ana başlıkları arasında yer alıyordu.

Son olarak kripto cüzdan hizmeti sunan Blockchain.com'un Tesla'nın erken aşama yatırımcısı Baillie Gifford'dan 100 milyon dolar yatırım aldığını öğrendik. Şirket, geçtiğimiz ay DST Global, Lightspeed Ventures ve VY Capital liderliğindeki C Serisi turda 300 milyon dolar yatırım almıştı. Şimdi ise Baillie Gifford, kripto para cüzdanı hizmeti Blockchain.com'a 100 milyon dolar yatırım yaptı.

Blockchain.com, aldığı yeni yatırımı ürününü geliştirmek ve işini büyümek için kullanacağını açıkladı. Blockchain.com kurucu ortağı ve CEO'su Peter Smith, Baillie Gifford'un tura katılımının bir kripto şirketine ilk yatırımlarından biri olduğunu belirtti.

445 milyar doların üzerinde varlığa sahip Baillie Gifford, bugüne kadar Tesla, Alibaba ve ilaç şirketi Moderna'ya erken aşamada yatırımlar yaparak yaklaşık 28 milyar dolar kazandı. Baillie Gifford, Google, Amazon, Airbnb gibi şirketlere olan destekleriyle de biliniyor. Şimdi bu şirketlerin arasına Blockchain.com da eklenmiş oldu.

Şubat ve mart aylarında gerçekleşen iki yatırım turunda 420 milyon dolar toplayan Blockchain.com'un değerlemesi 5,2 milyar dolara ulaştı. Şirket, Nisan 2021 itibarıyla 70 milyondan fazla cüzdana altyapı sağladığını belirtti. Blockchain.com’un kripto paraların yanında desteklediği para birimleri arasında ABD doları, euro, İngiliz sterlini ve Türk lirasının yer aldığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.