Elektrikli scooter girişimi Dott, 85 milyon dolar yatırım aldı

Amsterdam merkezli elektrikli scooter paylaşım girişimi olarak karşımıza çıkan Dott, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.
Elektrikli scooter girişimi Dott, 85 milyon dolar yatırım aldı

Girişim dünyasının en popüler alanlarından biri haline gelen elektrikli scooter paylaşım girişimleri yatırımlar almaya devam ediyor. Amsterdam merkezli elektrikli scooter paylaşım girişimi olarak karşımıza çıkan Dott, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Dott tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 85 milyon dolar yatırım aldı. Edindiğimiz bilgilere göre 85 milyon dolarlık B serisi yatırım turu Sofina ve Estari liderliğinde gerçekleşti. EQT Ventures, Prosus Ventures, Aberdeen Standard Investments, Expon Capital, Felix Capital, FJ Labs, Invest-NL, McRock Capital, Quadia ve melek yatırımcıların B serisi yatırım turuna katıldıklarını da ekleyelim.

Belçika, Almanya, Fransa, İtalya ve Polonya'da toplamda 15 farklı şehirde aktif olarak hizmet veren Dott, toplamda 30 bin elektrikli scootera sahip. 2018 yılında Henri Moissinac ve Maxim Romain tarafından Hollanda'da kurulan Dott, renkli elektrikli scooter tasarımları ile tanınıyor. Hollanda merkezli bir girişim olmasına rağmen regülasyonlar nedeniyle Dott'un Hollanda'da hizmet veremediğini de paylaşalım.

Alınan 85 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 144 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim. Dott tarafından açıklanan bilgilere göre alınan yeni yatırım elektrikli bisiklet paylaşım servisinin hayata geçirilmesi için kullanılacak. Dott'un elektrikli bisiklet paylaşım servisinin önümüzdeki yaz aylarında kullanıma sunulması hedefleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.