Mastercard, dijital kimlik doğrulama şirketi Ekata'yı 850 milyon dolara satın alıyor

Finans devi Mastercard, Seattle merkezli dijital kimlik doğrulama şirketi Ekata'yı 850 milyon dolara satın alacağını açıkladı.
Mastercard, dijital kimlik doğrulama şirketi Ekata'yı 850 milyon dolara satın alıyor

Finans devi Mastercard, Seattle merkezli dijital kimlik doğrulama şirketi Ekata'yı 850 milyon dolara satın alacağını açıkladı. Mastercard, Ekata'nın teknolojisini, yeni hesap açılışlarından, satıcıların bir ödeme işlemi onaylanmadan önce potansiyel sahtekarlığı değerlendirmelerine yardımcı olacak daha kapsamlı bir kimlik hizmeti sunmak için kullanacağını söyledi. Anlaşmanın altı ay içinde tamamlanması bekleniyor.

İki şirket, Mastercard'ın dolandırıcılık konusundaki tespit çözümlerini Ekata'nın puanlama yaklaşımıyla birleştirerek kötü oyuncuların iş yapmak için online platformları kullanmasını engelleyeceğine inanıyor. Ekata CEO'su Rob Eleveld yaptığı açıklamada, online işlemlerin hız kazanmasının global alanda dijital kimlik doğrulama ihtiyacını ön plana çıkardığını söylüyor.

Ekata, dünya çapındaki işletmelere API'ler ve SaaS çözümü aracılığıyla global kimlik doğrulaması sağlıyor. Şirket, finans kuruluşları, seyahat şirketleri, pazar yerleri ve dijital finans platformlarıyla çalışıyor.

Şirket, işletmelerin daha bilinçli kararlar almak için kullandıkları veri özellikleri ve risk göstergelerini sunmak için içgörüleri kullanıyor. Online hesap açma, ödemeler ve çeşitli diğer dijital etkileşimler sırasında müşterilerinin iyi tüketicileri ve işletmeleri, aynı zamanda zararlı kişileri gerçek zamanlı olarak belirlemelerine yardımcı oluyor.

Ekata'nın müşterileri arasında Postmates, Alaska Airlines ve Lyft gibi 2 binden fazla farklı sektörde faaliyet gösteren işletme bulunuyor. 2019 yılında kurulan şirketin Seattle, Amsterdam, Singapur ve Budapeşte'deki ofislerinde yaklaşık 200 çalışanı mevcut. Kurulduğu zaman adı Whitepages Pro olan Ekata'nın Crunchbase verilerine göre bugüne kadar hiç yatırım almadığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.