Şahin Boydaş'ın ve Dana Loberg'in kurucusu olduğu Leo AR, 3 milyon dolarlık tohum yatırımı aldı

3 milyon dolar tohum yatırımı alan Leo AR platformunda 8 milyondan fazla video oluşturdu.
Şahin Boydaş'ın ve Dana Loberg'in kurucusu olduğu Leo AR, 3 milyon dolarlık tohum yatırımı aldı

Apple, arttırılmış gerçeklik platformu ARKit’i tanıtması, girişimcilere yeni bir çığır açtı. Yanı onlar için oyunun kurallarını değiştirdi. 2025'e kadar 25 milyar dolara ulaşması beklenen artırılmış gerçeklik pazarının önemli oyuncularından biri de Leo AR... Bugün Leo, IVP'den Dennis Phelps, betaworks, Deutsch Telekom, Quake Capital ve diğer melek yatırımcıların katılımıyla Great Oaks Ventures liderliğinde 3 milyon dolarlık bir tohum yatırımı aldığını duyurdu.

Türk girişimci Şahin Boydaş ve Dana Loberg tarafından kurulan sonrasında Dana Loberg'in devam ettiği Leo AR’da 15 kategori altında 200’den fazla üç boyutlu obje bulunuyor. Bu objeler ile kullanıcılar, çevrelerini gerçek zamanlı olarak artırılmış teknoloji ile değiştirebiliyor. 3D modeller arasında Eyüp Sultan Camii gibi kültürel objeler de bulunuyor. 

Dana Loberg'i 2019'da Webrazzi Summit'te ağırlamıştık, kendisinin sunumunu aşağıda izleyebilrisiniz:

8 milyondan fazla video oluşturuldu

Uygulama, ücretsiz olarak çalışıyor. Kullanıcılarının önemli kısmını 8 ila 18 yaş arasında değişiyor. Gelir paylaşımı modeliyle herkes Leo AR için dijital obje geliştirebilir. Kullanıcılar şimdiye kadar platformda 8 milyondan fazla video oluşturdu ve aktif kullanıcıların 85'ten fazla 3D nesne ekledi ve uygulamayı ortalama olarak 10 dakikadan fazla kullandı.

Platform, son kullanıcıların beğendikleri belirli sanatçılara abone olmalarına izin veriyor. Leo AR, bu satın alma işlemlerinde yüzde 30 komisyon alıyor. CEO Dana Loberg, sanatçıların gelir elde etmesinin ötesinde ana önceliğinin sanatçıların iyi ödeme almasının yanı sıra, platform aracılığıyla iş oluşturup satmaya teşvik edilmesini sağlamak olduğunu söyledi. Loberg ayrıca, dinozorların veya ejderhaların olduğu videolar oluşturmayı seven çocuklar arasında uygulamanın popülaritesinin arttığını da paylaştı.

Şirketin temelini ikilinin 2017'de hayata geçirdiği San Francisco merkezli App Store’un en büyük çıkartma pazar yeri, dağıtımcısı olan ve exit'ını gerçekleştirdikleri MojiLala oluşturuyor.  Şirketin çatı şirketi hem de ürünü gerçekçi 3D objeler ve animasyonlar kullanarak çevrenizi artırılmış gerçeklik teknolojisi ile değiştirmenize olanak sağlayan Surreal ise büyük ses getirmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.