Ace Games, tohum yatırım turunu 25 milyon dolar değerleme ile tamamladı

Türkiye'de oyun sektörü yatırımlarla hareketlenirken Ace Games'in yeni tohum yatırım turu 25 milyon dolar değerleme üzerinden detaylı bilgilerini haberde aktardığımız önemli yatırımcıların katılımıyla gerçekleşti.
Ace Games, tohum yatırım turunu 25 milyon dolar değerleme ile tamamladı

Hakan Baş'ın kurucu ortağı olduğu oyun şirketi Ace Games bugün çok önemli bir yatırıma imza attı. Detaylara geçmeden önce biraz Ace Games'ten bahsedeyim sonra işin heyecanlı taraflarını sizlerle paylaşırım.

Öncelikle Hakan Baş'ı düzenli Webrazzi okuyucuları zaten tanıyorlardır ve tabii ki Türkiye'nin en büyük oyun şirketi Peak Games'in de kurucu ortağı olduğunu biliyorlardır. Ace Games'de kurucu ortakları Emre Ovacık ve Ramazan Alan ile birlikte hyper casual ve casual oyunlara odaklı stüdyolarında bir süredir yoğun olarak piyasaya sürecekleri oyunlar üzerinde çalışıyorlardı. Hatta hatırlarsanız Mart ayında sizlere aktardığımız haberde üçüncü oyunları Mix and Drink ile Amerika App Store'unda tüm kategorilerde ilk sıraya yerleşmişlerdi. Ek bilgi olarak ilk iki oyunlarının da 2020 yılında piyasaya sürülen Serial Burgla‪r‬ ve Prison Life‪!‬ olduğunu belirteyim.

Ace Games pre-seed (tohum öncesi) yani bir nevi tohum bile değilken aldığı ilk yatırımda aralarında Peak Games ve Gram Games'in yatırımcısı Hummingbird Ventures'ın ortağı Fırat İleri'nin ve Papara kurucusu Ahmed Karslı'nın da olduğu bireysel yatırımcılardan 1.5 milyon dolar toplamıştı. Meraklısı için tohum öncesi pre-seed turunda şirkete katılan yatırımcıların Fırat İleri ve Ahmed Karslı dışında, Mustafa Tatlıcı, Fahad Alsaleh, yakından tanıdığınızı düşündüğüm ünlü futbolcu Burak Yılmaz ve Riot Games Türkiye'nin eski ülke müdürü Bora Koçyiğit olduğunu da paylaşmış olayım.

Gelelim bugüne...

Öncelikle bugün sizlerle paylaşacağımız yatırım turuna Silikon Vadisi'nin önde gelen fonlarından NFX'in de katıldığını söyleyeyim. Lyft, Trulia, Doordash, Playtika, AngeliList, SimilarWeb ve Türk kurucusu Kaan Günay'la tanıdığınız Firefly gibi önemli girişimlerin yatırımcısı olan NFX'in Ace Games yatırımı ile Türkiye'deki ilk yatırımını gerçekleştirmiş olması da sevindirici. NFX tarafından bu yatırım turunu şirketin ortaklarından Gigi Levy-Weiss'in gerçekleştirdiğini de ufak bir detay olarak paylaşayım.

NFX'le birlikte tura liderlik eden diğer yatırım şirketi de Türkiye'den çok yakından tanıdığınız Actera. Bir private equity (PE) şirketi olan Actera son dönemlerde girişim sermayesi (VC) yatırımlarına hız vermişti. Ace Games yatırımı da yine VC kanadından yapıldı.

Bu tura katılan bireysel yatırımcılar da oldu, onlara da hızlıca göz atalım ve sizlere kendileriyle ilgili keyifli birkaç bilgi aktarayım....

İlk olarak Kristian Segerstrale ile başlayalım... Evet bu isim sizler için yeni, ama çok önemli bir isim olduğu için biraz bilgi vereyim. Initial Capital'ın kurucusu olan Kristian Segerstrale, zamanında oyun şirketi Playfish'in kurucu ortağı ve CEO'suydu. Playfish 2009 yılında Electronic Arts (EA) tarafından 400 milyon dolara satın alınmıştı. Kristian o dönemde henüz yeni kurulmakta olan Supercell'e de tohum yatırımcı olarak girmişti ve şirketin yönetim kurulu üyeliğini de yapmıştı. Ekim 2013'te Softbank şirketin %51'ini 1.53 milyar dolara satın almıştı ve Haziran 2016'da da Tencent 10.2 milyar dolar değerleme üzerinden Softbank'in Supercell'deki hisselerinin tamamını satın almıştı. Özetle, Kristian Segerstrale oyun endüstrisinde oldukça önemli bir isim ve bu turda Ace Games yatırımcıları arasında katıldı.

Bir diğer dikkat çeken isim Alexis Bonte. Şimdi bu isimle ilgili detaylara geçmeden önce şuraya bir link bırakıyorum. Bu video Webrazzi Summit 2012'den. Evet 2012 yılından, 9 yıl önce... Konuşmacı Alexis Bonte, o dönemler oyun şirketi eRepublik'in kurucusuydu ve CEO'suydu, konuşma başlığı neydi biliyor musunuz? Hemen söyleyeyim; "Neden Oyunlar Yeni Büyük İştir ve Neden Türkiye Anahtar Pazar?"... 2012 yılında o konferansta olanlar ya da yıllardır YouTube'da duran bu videoyu izleyenler parmak kaldırsınlar :)

Alexis Bonte şu anda eRepublik'i de bünyesinde barındıran Stillfront Group'un COO'su ve çeşitli şirketlerde de melek yatırımcı olarak yer alıyor. Bu turda da Ace Games yatırımcıları arasına katıldı.

Son olarak bu tura yatırımcı olarak Kaan Günay'ın da katıldığını belirteyim. Kaan'ı düzenli Webrazzi takipçileri tanıyorlardır. Çok basit anlatımıyla Amerika'daki taksilere reklam çözümü sunan Firefly'ın kurucu ortağı olan Kaan Günay, bugüne kadar Google Ventures başta olmak üzere, bugün sizlerle tanıştırdığım NFX'in de aralarında olduğu hatta Türkiye'den Galata Business Angels (GBA)'nın da katıldığı bir çok turda şirketine yatırımlar almıştı. Hazır geçmişe dair videolardan ilerliyorken, kendisiyle Webrazzi ofisinde gerçekleştirdiğimiz söyleşinin videosunu bu linkten izleyebilirsiniz.

Daha önce Brew Games'in Actera'dan aldığı yatırımda olduğu gibi Ace Games yatırımında da Core Finance'in süreci yönettiğini ve hatta Ace Games yatırımcıları arasına girdiğini de belirteyim. Yağız Sözmen ve Alper Kiresepi tarafından kurulmuş olan Core Finance'i henüz tanımayanlar için gelişmekte olan pazarlardaki inovatif sektörlere odaklı bir yatırım bankası olarak tanımlayabilirim.

Şu ana kadar size Ace Games'in hem tohum öncesi şirkete giriş yapmış olan ilk yatırımcılarını hem de bugünün konusu olan yeni turda hatta isimlendirmem gerekirse tohum turunda şirkete katılan yatırımcıları aktardım. Şimdi gelelim işin finansal detaylarına...

Actera, NFX, Kristian Segerstrale, Kaan Günay, Alexis Bonte ve Core Finance'in yer aldığı bugün gerçekleşen tohum turunda (seed) şirkete 7 milyon dolar yatırım (küsüratlarla 7 milyon dolardan biraz fazla) yapıldı. Bu yatırımın 5 milyon dolarlık bölümü 25 milyon dolar değerlemeden (post-money) şirkete yapıldı, kalan 2 milyon dolarlık hatta biraz fazla bölümü ise ilk yatırımcıların hisselerinin bir bölümünü satın almak için kullanıldı.

Yeni yatırım hem Ace Games ekibine hem de yatırımcıları tebrik ederim. Özellikle Türkiye'ye yabancı yatırımcı olarak NFX'i kazandırmış olmak, hem de Actera'yı Türkiye'de teknoloji alanında aktif yatırım yapan bir fon olarak görmek beni şahsen mutlu ediyor.

Henüz tohum öncesi ve tohum yatırım turlarında toplamda 8.5 milyon dolar yatırım almayı başarmış ve değerlemesini de bugün itibariyle 25 milyon dolara taşımış Ace Games'in önümüzdeki dönemlerdeki gelişmelerini takip edeceğiz ve gelişmeleri aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.