Mobil oyun girişimi Brew Games, Actera Group'tan 4 milyon dolar yatırım aldı

Yerli mobil oyun girişimi Brew Games, yatırım aldı. Edindiğimiz bilgilere göre söz konusu yatırım Türkiye odaklı özel sermaye şirketi Actera Group tarafından yapıldı.
Mobil oyun girişimi Brew Games, Actera Group'tan 4 milyon dolar yatırım aldı

Mobil oyun sektörünün ülkemizdeki girişimcilik ekosisteminin en önemli alanlarından biri olma yolunda olduğunu ve bu konuda çalışmalar yapan girişimlerin önemli yatırımlar aldıklarını sizlere geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez aktarmıştık. Bugün karşımıza çıkan yeni bir yatırım haberine göre ise yerli mobil oyun girişimi Brew Games, 4 milyon dolar yatırım aldı. Yatırımda teknoloji odaklı yatırım bankası Core Finance'in de kritik bir rol oynadığını söyleyelim.

Edindiğimiz bilgilere göre söz konusu yatırım Türkiye odaklı özel sermaye şirketi Actera Group tarafından yapıldı. Şirket değerlemesi ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Hatırlatmak gerekirse 2020 yılının Temmuz ayında Actera'nın Vivense’ye 130 milyon dolar yatırım yapacağını sizlere aktarmıştık.

Hakkında pek fazla bilgi bulunmayan bir diğer konu ise Brew Games girişimi. Ticaret Sicil Gazetesi'nde yer alan bilgilere göre Brew Games, 2021 yılında kuruldu. Ahmet Ufuk Benli, Ali Kodal ve Steffen Böhne tarafından kurulan Brew Games, mobil oyunlar geliştirme hedefi ile kuruldu. Şirketin CEO ve yönetim kurulu başkanlığını ise Ahmet Ufuk Benli üstleniyor.

Brew Games'in LinkedIn sayfasına baktığımızda ise girişimin "Hybrid Casual" türünde oyunlar geliştirmeyi planladığını da görüyoruz. Paylaşılan bilgilere göre Brew Games'in İstanbul merkezli olarak kurulduğunu ve İstanbul, Ankara, Hamburg’da ofislere sahip olduğunu da ekleyelim. Brew Games'in şu an için kullanıma sunduğu bir oyun ise bulunmuyor.

Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yatırım, çalışan sayısını artırmak, yazılım otomasyon süreçlerini geliştirmek ve hypercasual - hybridcasual oyunlar yayınlamak için kullanılacak. Brew Games kurucu ortağı ve CEO’su Ufuk Benli, Brew Games ekibi olarak Actera ile yaptıkları ortaklıktan dolayı çok heyecanlı ve gururlu olduklarını dile getirdi.

Yapılan yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan Actera ise Türkiye'nin yetenekli insan kaynağı ve uluslararası başarılarıyla dünya çapında bilinen bir mobil oyun geliştirme merkezi haline geldiğini ve yatırım yaptıkları Brew Games'in ekibine ve oyun geliştirme potansiyeline olan inançlarının tam olduğunu da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.