212, oyunlaştırılmış güvenli kodlama eğitimleri geliştiren Avatao'ya yatırım yaptı

Avatao, aldığı yatırımı Avrupa'daki yeni pazarlara ve ABD pazarına girmek için kullanacak. Şirket ayrıca içerik kütüphanesini de genişletecek.
212, oyunlaştırılmış güvenli kodlama eğitimleri geliştiren Avatao'ya yatırım yaptı

212, gerçek hayat senaryolarını kullanarak yazılım geliştiricileri ve diğer teknoloji rolleri için oyunlaştırılmış, güvenli kodlama eğitimleri geliştiren Avatao'ya yatırım yaptığını açıkladı. Avatao, aldığı yatırımı Avrupa'daki yeni pazarlara ve ABD pazarına girmek için kullanacak. Şirket ayrıca içerik kütüphanesini de genişletecek.

Crunchbase verilerine baktığımızda, şirketin bugüne kadar, 2017'de FastVentures liderliğinde gerçekleşen tohum öncesi ve 2018'de Speedinvest liderliğindeki tohum yatırım turlarında toplam 1.1 milyon dolar yatırım aldığını görüyoruz. 2018 yılındaki yatırım turunda 500 Istanbul da yer alıyordu.

2014 yılında Gábor Pék ve Mark Felegyhazi tarafından hayata geçirilen Budapeşte merkezli Avatao, dünyanın dört bir yanındaki geliştiriciler, güvenlik analistleri ve DevOps ekipleri tarafından IT güvenlik bilgilerini iyileştirmek ve güvenli ürün geliştirmeyi hızlandırmak için kullanılan, uygulamalı bir güvenli kodlama öğrenme platformu olarak faaliyet gösteriyor. Platform, API güvenliği aracılığıyla güvenli DevOps'tan kriptografiye kadar en önemli güvenlik konularını kapsayan en popüler programlama dillerinde 600'den fazla eğitim sunuyor.

Avatao'nun kullandığı yazılım dilleri arasında Java, Kotlin, C#, Python, C, C++, Node.js, Javascript, PHP ve Perl yer alıyor. 

Avatao, geliştiricilerin olası senaryolarla mücadele etmesine yardımcı oluyor ve buna paralel olarak konuşmalı bir öğrenme arayüzü sağlıyor. Mevzubahis senaryolar, özelleştirilebilen öğrenme modüllerini oluşturuyor. Bu sayede geliştiriciler, eğlenceli bir şekilde, siteler arası komut dosyası oluşturma, kimlik doğrulama sorunları veya yapılandırma sorunları gibi en yaygın güvenlik sorunlarından bazılarına karşı hareket etmenin yollarını öğreniyor. Platform, başarılı bir güvenlik programının temelini oluşturuyor ve ayrıca müşterilerin, ISO 27001 veya PCI-DSS denetimlerinde kritik uyumluluk gereksinimlerini geçmelerine olanak sağlıyor.

Şirketin global rakipleri arasında bugüne kadar yaklaşık 394 milyon dolar yatırım alan Florida merkezli KnowBe4, yine bugüne kadar 85.5 milyon dolar yatırım alan Kaliforniya merkezli Proofpoint ve yaklaşık 3 milyon euro yatırım alan Finlandiya merkezli Hoxhunt gibi şirketler yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.