İlgi alanlarınızı seçip arkadaşlarınızın ne düşündüklerini öğrenebileceğiniz sosyal medya uygulaması: Mirket

Mirket, çevrenizdekilerin ve takipte olduğunuz, alanında uzman kişilerin gündemdeki konular hakkında ne düşündüğünü öğrenmenize yardımcı oluyor.
İlgi alanlarınızı seçip arkadaşlarınızın ne düşündüklerini öğrenebileceğiniz sosyal medya uygulaması: Mirket

Soru sormaya dayalı bir sosyal medya platformu olarak hayata geçirilen Mirket, günlük rutinlerden profesyonel hayata kadar yaşamın her noktasına temas eden sosyal medya platformlarını daha eğlenceli, öğretici ve görüşleri gerçek hayata dönüştüren bir hale getirme fikriyle ortaya çıktı. Zira platform, çevrenizdekilerin ve takipte olduğunuz, alanında uzman kişilerin gündemdeki konular hakkında ne düşündüğünü öğrenmenize yardımcı oluyor.

Gündem ve ilgi alanlarınız hakkında toplumun nabzını tutabileceğiniz bir sosyal medya platformu olan Mirket ile fikir, düşünce ve tecrübelerinizi Mirklere vereceğiniz görüşlerle aktarıyor, Mirklerle gündemi takipte kalabiliyor, Mirk oluşturduktan sonra sonuçlarını izleyebiliyorsunuz.

2020 Şubat ayında Berker Gürcihan tarafından melek yatırımla kurulan Mirket, Ekim ayında hayata beta sürümünü yayına almıştı. Kullanıcıların yorumları ve kullanım kolaylığı ile daha da geliştirilen Mirket, şu anda hem App Store'dan hem de Google Play Store'dan indirilebiliyor. 

Platform, soru-cevaplarla etkileşim sağlıyor

Mirket'i uygulama mağazasından indirdikten sonra öncelikle üyelik oluşturuyor ve Mirket’e üye olduğunuzda, ilgi alanlarınızı merak eden bir ekranla karşılaşıyorsunuz. İlgilendiğiniz alanları belirledikten sonra size özel kişiselleştirilen içerikler ana sayfanızda yer almaya başlıyor. Bu içeriklerde soru-cevaplarla etkileşime girerek gündemin oluşturulmasına fayda sağlıyorsunuz.

Platform, merak ettiğiniz sorulara alınan cevapları yaş aralığı, cinsiyet ve şehir bilgilerine göre filtrelemenize ve sonuçların kitlelere göre nasıl ayrıştığını gözlemlemenize olanak tanıyor. Bunu yaparken de hiçbir zaman kişisel bilgilerinizi kimseyle paylaşmadığını iddia ediyor.

Mirket'te yarışma özelliği de bulunuyor

Mirket’in geleceğe yönelik hedeflerinden biri de ilgi alanları havuzundaki uzman profillerin öne çıkarılması. Bu amaca istinaden ilgi alanlarına özel oluşturdukları geleceğe yönelik tahmin mirklerine doğru cevap veren kullanıcılarına uzmanlık puanı toplamasına imkan sağlayacak olan Mirket, bu özelliği ile de uzman profilleri ortaya çıkaracak. Yarışma sistemini de uygulamaya dahil eden ekip, düzenlenecek yarışmalarla uygulamanın eğlence seviyesini ve kullanıcı etkileşimini artırmayı amaçlıyor.

3 milyon TL değerleme üzerinden tohum yatırım aldı

Platform, 3 milyon TL değerleme üzerinden melek yatırımcılar tarafından tohum yatırım aldı. Dün yayına alınmasına rağmen şu an 1500'den fazla kullanıcıya ulaştı.

Mirket ilerleyen dönemde, kısa sürede Türkiye merkezli bir uygulama olarak büyük sosyal medya platformlarının rakipleri arasına girmeyi hedefliyor. Pandemi sonrası planlamasında ise kullanıcıların fikirleri doğrultusunda gerçekleşecek etkinlik ve aktivitelerle kullanıcıların fikirlerini hayata geçirmesini sağlamayı amaçlıyor. Bu kapsamda Mirket'in ilk etkinliğinin, 12 Nisan tarihinde gerçekleştirilmiş olan Ümraniye Hayvan Barınağı destek ziyareti olduğunu da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.