E-ticaret gelirleri artarken veriden elde edilen gelirler önümüzdeki dönemlerde daha çok öne çıkabilir

E-ticaret ile abonelikler yayıncılar tarafındaki gelirleri artırırken veriden gelen gelirler bu iki kalemi takip ediyor. Sadece yayıncılar değil perakendeciler tarafında da yardımcı olacak veri birleştirme artık daha da önemli olacağa benziyor.
E-ticaret gelirleri artarken veriden elde edilen gelirler önümüzdeki dönemlerde daha çok öne çıkabilir

Dijital medyanın dönüşümü devam ediyor - salgının etkisi müşterilerin daha çok e-ticareti kullanmasına, online içerik tüketmesine, eğlence ve haber alma alışkanlıklarının değişmesine de neden oldu. Bu durum da tüm bu alanlarda yer alan oyuncuların iş modelini ve gelirlerini doğrudan etkiliyor. Salgının etkisiyle bazı reklamverenlerin medya bütçelerini yeniden gözden geçirmesi ve bu bütçelerde kısıtlamalara gitmesi söz konusu olsa da yayıncıların gelirlerinin farklı kanallardan gelmeye devam ettiğini görüyoruz. Farklı kanallardaki bu artışlara baktığımızda e-ticaret ve aboneliklerin başta yer alması bu dönemde doğal olarak beklenen gelişmelerdendi. Bu iki kalemi takip eden ilk el verilerin kullanılması da aslında bu dönemle birlikte birçok markanın stratejisinde yeniden düşünmeye başladığı konulardan biri oldu. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.