Epic Games, 1 milyar dolarlık yatırım turunu tamamladığını duyurdu

Epic Games tarafından paylaşılan bilgilere göre 1 milyar dolarlık yeni yatırım turu ile birlikte şirketin değerlemesi 28,7 milyar dolara ulaştı.
Epic Games, 1 milyar dolarlık yatırım turunu tamamladığını duyurdu

Günümüzün en popüler online oyunları arasında yer alan Fortnite’ın geliştiricisi konumunda bulunan Epic Games, 1 milyar dolarlık yatırım turunu tamamladığını duyurdu. Epic Games tarafından paylaşılan bilgilere göre 1 milyar dolarlık yeni yatırım turu ile birlikte şirketin değerlemesi 28,7 milyar dolara ulaştı.

Edindiğimiz bilgilere göre 1 milyar dolarlık yatırımın 200 milyon doları Epic Games’in eski yatırımcılarından olan Sony tarafından yapıldı. Hatırlatmak gerekirse Sony, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Epic Games’e 250 milyon dolarlık stratejik yatırım yapmıştı. Sony’nin bu yatırım ile birlikte Epic Games’in yüzde 1,4 hissesini satın aldığını da ekleyelim.

Geçtiğimiz yıl Sony tarafından yapılan yatırımla birlikte değerlemesini 17,8 milyar dolar olarak açıklayan Epic Games, kısa zaman içinde değerlemesini yaklaşık 10 milyar dolar artırmayı da başardı.

1 milyar dolarlık yatırım turuna Sony’nin haricinde Appaloosa, Baillie Gifford, Fidelity Management & Research Co., GIC, T. Rowe Price Associates tarafından yönetilen fonlar, Ontario Teachers’ Pension Plan Board, BlackRock tarafından yönetilen fonlar, Park West, KKR, AllianceBernstein, Altimeter, Franklin Templeton ve Luxor Capital da katıldı.

Son olarak alınan 1 milyar dolarlık yeni yatırım ile birlikte Epic Games’in bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 4,4 milyar dolara ulaştığını ve yeni yatırımın Fortnite, Rocket League, Fall Guys oyunları arasında sosyal bir deneyim sunulması için kullanılacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.