Coinbase hisse başına 250 dolardan, 65.3 milyar dolar değerleme ile halka arz olacak

Nasdaq ABD borsası, Coinbase’e 14 Nisan Çarşamba, yani bugün planlanan doğrudan listelenmesi öncesinde hisse başına 250 dolar referans fiyat verdi.
Coinbase hisse başına 250 dolardan, 65.3 milyar dolar değerleme ile halka arz olacak

Kripto para borsası Coinbase'in halka arzına ilişkin detayları geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Ayrıca Coinbase'in ilk çeyrek geliri, 9 kat artarak 1.8 milyar dolara yükselmiş; sadece bu çeyrekte elde ettiği gelirle geçtiğimiz yılın tamamını geride bırakmıştı. Coinbase, 730 ila 800 milyon dolar arasında net gelir sağlamıştı. Kullanıcıları ağırlıklı olarak Bitcoin ve Ethereum ile ilgilenen Coinbase, şu anda 56 milyon doğrulanmış kullanıcısı olduğunu bildirmişti.

Bitcoin'in 63000 dolarlık şimdiye kadar ki en yüksek rakamı geçtiği günün ertesinde yapılan açıkamaya göre Nasdaq ABD borsası, Coinbase’e 14 Nisan Çarşamba, yani bugün planlanan doğrudan listelenmesi öncesinde hisse başına 250 dolar referans fiyat verdi. Bu arada belirtelim halka arz ve doğrudan listeleme arasındaki fark için bu yazıyı okuyabilirsiniz. Nasdaq hisse senedi piyasası tarafından belirlenen referans fiyatın, son özel piyasa işlemlerini ve Goldman Sachs gibi yatırım bankacılarından gelen girdileri yansıttığını hatırlatmakta fayda var. Bunun yanı sıra referans fiyat, kripto borsasının hisse senedi fiyatının halka açık borsada nereden işlem görmeye başlayacağını göstermiyor.

Bugünden itibaren Nasdaq'ta işlem görecek olan Coinbase'in referans fiyatının belirlenmesiyle piyasa değeri de yaklaşık 65 milyar dolara yükseldi. Aslında Coinbase’in, en az 100 milyar dolar piyasa değeri ile çıkacağı tahmin ediliyordu. Coinbase hisse başı değerinin beklenenden düşük gelmesi, henüz piyasada bir düşüş etkisi yaratmadı. Ancak bu durum net bir şekilde ABD piyasalarının açılmasıyla şekillenecek.

Coinbase hisseleri “COIN” sembolü altında işlem görmeye başlayacak. Nasdaq tarafından komisyoncu bayilerden toplanan satış ve satın alma emirleri ise hisse senedinin halka açılış fiyatını belirleyecek. Coinbase'in halka açılan ilk kripto para borsalarından biri olduğunun da altını çizelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.