SPONSORLU

Uygulama ekonomisi küresel salgına karşı nasıl ayakta durdu ve bu, mobilin geleceği için ne anlama geliyor?

Adjust'ın Facebook işbirliğiyle yayınladığı yeni rapor, uygulama ekosisteminin sırlarını açığa çıkarıyor ve uygulama endüstrisinin sağlığını incelerken, 2020 boyunca endüstrinin yaşadığı çalkantıların hikayesini anlatıyor.
Uygulama ekonomisi küresel salgına karşı nasıl ayakta durdu ve bu, mobilin geleceği için ne anlama geliyor?

Adjust'ın Facebook işbirliğiyle yayınladığı yeni rapor, uygulama ekosisteminin sırlarını açığa çıkarıyor ve uygulama endüstrisinin sağlığını incelerken, 2020 boyunca endüstrinin yaşadığı çalkantıların hikayesini anlatıyor. Mobil Uygulama Büyüme Raporu, Adjust'ın platformundan alınan verilerle en hızlı büyüyen sektörleri sıralarken, büyümeyi yönlendiren temel uygulama sektörlerini de vurguluyor.

Adjust ve Facebook'un Mobil Uygulama Büyüme Raporunu indirin.

Mobil Uygulama Büyüme Raporu, 2020'de yaşanan çalkantılara rağmen birçok uygulama sektörünün büyüme gördüğünü ortaya koyuyor ve mobilin şoklara çok dayanıklı bir sektör olduğunu vurguluyor. Yeme-İçme ve seyahat gibi sektörler pandemi başlangıcında olumsuz bir etkiye maruz kalmalarına rağmen, yaz aylarında güçlü bir şekilde toparlandılar. Son olarak, Güneydoğu Asya ve Güney Amerika'daki büyük büyüme, doğru genişleme stratejilerine sahip uygulamaların hala başarılı olabileceğini ve hızla büyüyebileceğini gösteriyor.

Mobil Uygulama Büyüme Raporu, uygulama ekonomisinin genel sağlığına bir bakışın yanı sıra, büyüme pazarlaması trendlerinin veri bazlı analizini sunuyor ve uygulama pazarlamacılarına en dinamik değişimlerin hangi sektörlerde ve bölgelerde yaşandığını göstererek en büyük büyüme potansiyellerinin koordinatlarını veriyor. En çarpıcı bulgularımızın içinde şunlar yer alıyor:

  • Oyun uygulamaları dünya çapında başarılı olmaya devam ediyor ve Büyüme Skoruna göre listelerde başı çekiyor. Basit ve tatmin edici mekaniklerle etkileşim kurmak için tasarlanmış hyper-casual oyunlar ve anında oynanabilir oyunlar gibi yenilikçi iş modelleri, bu başarıda büyük bir rol oynuyor.
  • Hindistan, 451 milyon internet kullanıcısıyla ve 700 milyon tekil cep telefonu abonesi ile dünyanın en hızlı büyüyen pazarı haline geldi. Eğlence ve İş uygulamaları en hızlı büyüyen sektörler olurken, e-ticaret bu alanların gerisinde kaldı.
  • APAC bölgesi, 2020'nin en büyük büyüme hikayelerinden birinin konusuydu. Kore ve Vietnam, mobil cihazlara odaklanan ticarette en hızlı büyüyen iki pazar olarak listelerde zirveye çıktı. Özellikle Vietnam'da uygulamaların büyümek için çok geniş bir alanı var ve istekli kullanıcılar bu pazarın genişlemesine yardımcı oluyor.
  • Eğlence uygulamalarındaki en dikkat çekici trend, artan abonelikler oldu. Adjust'ın Apptopia verilerini kullanarak yaptığı araştırmaya göre, Google Play Store'daki en popüler 225 uygulamanın %79'u ve App Store'daki en çok rağbet gören 225 uygulamanın %49'u abonelik modelini kullanıyor ve bu uygulamalar, toplam uygulamaların %1'inden azını oluşturuyor.

2021'e dönersek, yılın geri kalanına ihtiyatlı bir iyimserlikle bakabiliyoruz: yatırım bankası Morgan Stanley, 2021'de internet reklamcılığının %20 büyüyeceğini öngörüyor. Gerçekten de 2020'de mobil cihazların büyümesi, birçok markanın mobil'e geçiş planlarını hızlandırdı. Bu da pazarlamacıların gelecekte yeni zorluklar ve büyüme fırsatlarıyla karşılaşacağı anlamına geliyor.

2021'in en iyi büyüme stratejileri hakkında daha fazla ayrıntı ve küresel uygulama ekonomisine dair daha çok veri için Adjust ve Facebook'un Mobil Uygulama Büyüme Raporunu indirin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.