Mobil oyun girişimi Ela Game Studio, 1,4 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldı

Hypercasual türünde mobil oyunlar geliştirme hedefi ile yola çıkan yerli bir girişim olan Ela Game Studio, 1,4 milyon euro üzerinden yatırım aldı.
Mobil oyun girişimi Ela Game Studio, 1,4 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldı

Hypercasual türünde mobil oyunlar geliştirme hedefi ile yola çıkan yerli bir girişim olan Ela Game Studio, yatırım aldığını duyurdu. Ela Game Studio tarafından bizimle paylaşılan bilgilere göre girişim, otomasyon, robotik kontrol, yazılım gibi sektörlerde birçok yatırımı bulunan Avusturya kökenli melek yatırımcı Roman Kaiser’den yatırım aldı.

Söz konusu yatırımın 1,4 milyon euro değerleme üzerinden gerçekleştiğini ve yatırım miktarı ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. 2020 yılının Ekim Murat Alagöz tarafından İzmir'de kurulan Ela Game Studio, şu an için 24 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Edindiğimiz bilgilere göre Ela Game Studio, ilk 7 ayı içinde 20 oyun geliştirdi. Bu oyunlar arasında ise Night Escape !‪!‬, Pretty Ru‪n‬, Vehicle Ru‪n, Crazy Pro‪f‬, Sword Of Rag‪e, Mutant 3‪D‬ ve Nitro Fl‪y‬ gibi yapımları görüyoruz. Ela Game Studio'nun oyunlarının şu an için sadece iOS platformu için yayınlandığını ve yayıncı olarak Rollic Games ile çalıştığını da ekleyelim.

Roman Kaiser ile görüşmelerin 17 Mart tarihinde başladığını, tüm görüşmelerin telekonferans ile yapıldığını ve yapılan değerlendirmeler sonucu Ela Game Studio’ya 1,4 milyon euro değerleme ile yatırım yapıldığını belirten Ela Game Studio kurucusu Murat Alagöz, oyun sektöründe İzmir’in değil, Türkiye’nin değil, dünyanın zirvesine ulaşmak için yola çıktıklarını dile getirdi.

Kaiser’in yatırımı ile büyümelerini ivmelendireceklerini belirten Alagöz, kısa vadede Avrupa, ABD ve Uzak Doğu'daki tüm oyun piyasalarında ses getirmeye kararlı olduklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.