Facebook'tan video destekli flört uygulaması: Sparked

Sparked, tek bir seferden pek çok kişi ile 4 dakikalık video görüşmeler yapmanızı sağlıyor. Nazik kullanıcıların önceliklendirildiği Sparked'ta Platformdaki kullanıcıların kalitesini ise algoritmalar değil Sparked'da çalışan insanlar belirliyor.
Facebook'tan video destekli flört uygulaması: Sparked

2019'da başta ABD olmak üzere 20 ülkede kullanıcılara açılan Facebook Dating'den sonra Facebook ekibi yeni bir flört uygulaması ile karşımızda. Facebook'un deneysel uygulamaları hayata geçiren NPE Ekibinin üretimi olan Sparked, çevrimiçi flört uygulamalarına yeni bir yaklaşım getiriyor.

Spark nasıl çalışıyor? 

Facebook profili ile hesap oluşturabildiğiniz Sparked'ta herkese açık profil resmi, sağa ya da sola kaydırma ya da özel mesajlaşma bulunmuyor. Uygulama tek bir seferden pek çok kişi ile 4 dakikalık video görüşmeler yapmanızı sağlıyor. Uygulamanın ABD'de yaygın bir şekilde gerçekleşen ve ülkemizde de benzer örneklerini gördüğümüz "hızlı randevuların" (speed date) dijital bir versiyonunu oluşturduğunu söyleyebiliriz. 

Eğer bu 4 dakikalık randevulardan, her iki tarafın da beğendiği adaylar olursa; kişiler 10 dakikalık bir görüşme planlayabiliyor. 10 dakikalık video görüşmenin ardında Sparked aracılığıyla Instagram, iMessage veya e-posta bilgilerinizi paylaşmanız da mümkün. 

Aslına bakarsanız çevrimiçi flört uygulamalarında video konsepti çok da yeni değil. Geçtiğimiz yıllarda The League, Hinge ve Tinder uygulamaları, video sohbet özelliğini platformlarında yayına almıştı. Yine de Sparked'ın öne çıkan tek özelliği video değil. 

Kullanıcı seçiminde nezaket ve insan etkisi

Platformdaki kullanıcıların kalitesini ise algoritmalar değil Sparked'da çalışan insanlar belirliyor. Platforma, özellikle "nazik" kişileri kabul edeceğini belirten Spark, bu kişilerin seçimlerini de çalışanlara yaptırıyor. Uygulamaya kayıt olurken, sizi nazik bir aday yapan özellikleri yazmanız gerekiyor. 

Bu arada Sparked'ın cinsel yönelimlere açık bir uygulama olduğunu söyleyelim. Uygulamaya kaydolurken, yöneliminiz doğrultusunda eşleşmek istediğiniz kişileri belirleyebiliyorsunuz. 

Uygulama şu an için App Store ya da Google Play'de yer almıyor. Tarayıcı üzerinden erişebildiğiniz Sparked, yapılan haberlerin ardından şimdilik sizi bir hata mesajıyla karşılıyor.

Şimdiye kadar NPE ekibi pek çok uygulama test etti ancak bu uygulamaların yalnızca bir kısmı hayata geçti. Bu bağlamda Sparked'ın hayatına devam edip etmeyeceği henüz bilinmiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.