Alman e-ticaret şirketi Berlin Brands Group, 240 milyon dolar yatırım aldı

Online perakende markaları yaratan ve satın alan Almanya merkezli e-ticaret şirketi Berlin Brands Group, UniCredit, Deutsche Bank ve Commerzbank'tan 240 milyon dolar yatırım aldı.
Alman e-ticaret şirketi Berlin Brands Group, 240 milyon dolar yatırım aldı

Online perakende markaları yaratan ve satın alan Almanya merkezli e-ticaret şirketi Berlin Brands Group, UniCredit, Deutsche Bank ve Commerzbank'tan 240 milyon dolar yatırım aldı. Yatırımın öz sermaye değil, borç şeklinde alındığının da altını çizelim. Şirket aldığı yatırımı, Avrupa ve ABD başta olmak üzere Kuzey Amerika'da daha küçük ama gelecek vadeden işletmeleri satın almak için kullanacağını açıkladı.

Berlin Brands Group CEO'su Peter Chaljawski'ye göre, 2005 yılında kurulan kârlı bir şirket olan BBG, beş ülkede 900'den fazla kişiyi istihdam ediyor ve şu anda 28 ülkede 14 kendi markasıyla ve 100 kanal aracılığıyla 3 bin 700'den fazla ürün satıyor. İlk olarak DJ ekipmanları satarak hayata geçirilen Berlin Brands Group'ta şimdilerde eğlence ve ses ekipmanlarına ek olarak mutfak aletleri, spor malzemeleri ve yaşam malzemeleri de bulunuyor.

Chaljawski, ilk satın almalarını Aralık 2020'de yaptıklarını ve satın almaları haftada bire çıkarmayı planladıklarını söylüyor. Bugün itibarıyla 20 marka satın aldıklarını belirten Berlin Brands Group, bilhassa ABD pazarını hedefliyor. Chaljawski bunun kendileri için yeni bir pazar olmadığını; ancak satın almalar için yeni olduğunu söylüyor.

Amazon'un ABD'de çok büyük bir paya sahipken Avrupa'da bölünmüş durumda olduğunu belirten Peter Chaljawski, bu yüzden ABD şirketlerine onları Avrupa pazarına getirerek değer sunacaklarını da sözlerine ekliyor. Bu kapsamda şirket, yeni yatırım sonrasında özellikle ABD merkezli markalara odaklanarak yılda 1 ila 100 milyon dolar arasında gelir elde etmeyi planlıyor.

Genellikle toplayıcı şirketler veya toplayıcılar olarak adlandırılan Berlin Brands Group gibi şirketler, Amazon ve Shopify gibi pazarlarda satış yaparak gelişen, doğrudan tüketiciye ulaşan e-ticaret markaları satın alıyor ve ardından markayı bir sonraki hedefe götürmek için uzmanlıklarını ve sermayelerini kullanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.