Ünlüler ve markalarla SMS yoluyla iletişim kurulmasını sağlayan Community, Salesforce'tan 40 milyon dolar yatırım aldı

Ünlülerin ve markaların, hayranları ve müşterileriyle kısa mesaj yoluyla iletişim kurmasını sağlayan Community, Salesforce'tan 40 milyon dolar yatırım aldı.
Ünlüler ve markalarla SMS yoluyla iletişim kurulmasını sağlayan Community, Salesforce'tan 40 milyon dolar yatırım aldı

Ünlülerin ve markaların, hayranları ve müşterileriyle kısa mesaj yoluyla iletişim kurmasını sağlayan Community, Salesforce'tan 40 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımla beraber girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı da 90 milyon dolara ulaştı. Şirketin önceki yatırımcıları arasında Twilio, Live Nation Entertainment, Sony Innovation Fund ile Ashton Kutcher Guy Oseary başkanlığındaki Sound Ventures yer alıyor. Şirket, Guy Oseary'yi Community'nin kurucu ortağı olarak görüyor.

Community, 2019'da kuruldu. Platform ilk olarak ünlülerin ve fenomenlerin doğrudan hayranlarına metin gönderebilecekleri bir uygulama olarak hayata geçirildi. Platformun ilk kullanıcıları arasında Paul McCartney, Jake Paul, Ellen Degeneres ve Jennifer Lopez gibi isimler bulunuyordu. Ocak ayında şirket, ünlülerin yanı sıra ticari müşterileri de hedeflemeye başladığını söyledi ve böylelikle Community, markaların da kullanabileceği bir platforma dönüştü. 

Şirketin kurucu ortağı ve baş ürün sorumlusu Josh Rosenheck, platformu küçük işletmelere, sokak giyim markalarına, büyük markalara taşınmaya başladıklarını ve şu anda Community'yi kullanan 6 binden fazla ünlü, fenomen ve marka olduğunu söyledi. 

Community müşterileri, konumlarına veya demografik bilgilerine göre toplu metinler, takipçilere birebir mesajlar veya belirli bir müşteri grubuna özel metinler göndermek için platformunu kullanabiliyor. Mesaj almayı seçen kullanıcılar da geri mesaj gönderebiliyor. Community, platformu aracılığıyla 3 milyardan fazla metin mesajını iletmeyi kolaylaştırdığını ve 26 milyondan fazla kullanıcıyı kaydettiğini söylüyor. Community, kuruluşlardan ve ünlülerden gelen mesajlara kullanıcıların yanıt üretme olasılığının yüzde 60 civarında olduğunu belirtiyor.

Son dönemde, medya markaları, dijital içerik oluşturucular ve reklamverenler e-posta dışındaki kitlelere ulaşmanın yeni yollarını aradıkça metin pazarlamasına olan ilgi de artıyor. E-posta platformu Mailchimp'in ocak ayında metin pazarlama girişimi Chatitive'i satın alması da bunun bir örneğiydi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.