SPONSORLU

Milyon Kadına Mentor Hareketi 1:1 Mentorluk Programında Menti Başvuruları için Geri Sayım Başladı!

Milyon Kadına Mentor 1:1 Mentorluk Programı, STEM alanlarında hedefi olan genç kadınları ve sektör liderlerini buluşturuyor. Başvurmak için son gün 19 Nisan!
Milyon Kadına Mentor Hareketi 1:1 Mentorluk Programında Menti Başvuruları için Geri Sayım Başladı!

Milyon Kadına Mentor Hareketi STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanlarında okuyan veya çalışan genç kadınları (15-25 yaş) ve sektör liderlerini dijital bir platform üzerinden bir araya getirmeyi amaçlayan bir mentorluk hareketidir.

Amaçları arasında fark yaratan kurumları ve bireyleri aktive ederek STEM alanında okuyan liseli, üniversiteli ve iş hayatına yeni atılan genç kadınların katılabileceği mentorluk programlarını bir dijital şemsiye altında toplamak ve öncü STEM mentorluk program paydaşlarını bir araya getirerek ekosistemde işbirlikleri için bir alan yaratmak olan Milyon Kadına Mentor Hareketi 10 senede 1 milyon mentorluk bağlantısı gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Milyon Kadına Mentor Hareketi Nedir?

Milyon Kadına Mentor Hareketi, ABD Ticaret Odasına bağlı ABD-Türkiye İş Konseyi'nin Women in Business (İş Dünyasında Kadınlar) çalışma grubu eş başkanları Sayın Ümran Beba (Kurucu, Beba Vakfı ve Partner, August Leadership) ve Sayın Canan Özsoy’un (GE Türkiye CEO’su) liderliğinde ve proje paydaşları TurkishWIN ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin iş birliğiyle hayata geçirilmiştir.

STEMconnector’in global deneyimini ve TurkishWIN’in geniş mentor ve menti ağını dijital platformu BinYaprak ile buluşturan program, kurucu destekçileri olan Beba Vakfı, Limak Holding, Logo Yazılım, PepsiCo Türkiye ve Petrol Ofisi’nin katkılarıyla gerçekleşmektedir.

1:1 Mentorluk Programında Kimler Menti Olabilir?

  • STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanlarında üniversitede okuyorsan veya mezun olduysan,
  • STEM bölümlerinden mezun olup bu alanlarda çalışıyor veya çalışmak istiyorsan,
  • STEM alanında bir girişimin ya da girişim fikrin varsa

ve 18-25 yaş arasında genç bir kadınsan Milyon Kadına Mentor hareketi 1:1 mentorluk programına menti olarak hemen buradan başvurabilirsin

Son başvuru tarihi: 19 Nisan.

1:1 Mentorluk Süreci Hakkında

  • 6 ay süresince toplam 6-10 saatini ilham ve deneyimle dolduracağın bir deneyim bekliyor.
  • Mentorlarımızın hepsi gönüllü olarak seni desteklemeye hazır! Bu mentorler kimler mi? Bu linkten keşfedebilirsin.
  • Menti profilini 19 Nisan'a kadar doldurursan, 3 Mayıs haftasında hayata geçecek ilk programımıza katılabilirsin.

Kriterlere tam uymuyorsan ama STEM’de kariyer hedefim var diyorsan, seni Milyon Kadına Mentor etkinliklerine davet edelim, etkinlikleri bu linkten keşfedebilirsin.

Kurum Olarak Milyon Kadına Mentor 1:1 Mentorluk Programına Nasıl Katkı Verebilirsiniz?

Milyon Kadına Mentor Hareketi ve 1:1 Mentorluk Programı kurumların gücüyle büyüyen bir program bu nedenle her katkı çok önemli!

Kurum çalışanlarınız STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanlarında çalışan genç kadınlara  (18-25 yaş) mentor olup deneyimlerini paylaşabilir. 6 ay süren mentorluk yolculuğunda, her mentorun mentisi ile olan görüşmeleri için önerilen süre 6-10 saattir. Milyon Kadına Mentor hareketine katılım ve katkı formunu programın global sayfasından iletebilirsiniz.

Hali hazırda, hedef kitle odağında bir programınız varsa, Milyon Kadına Mentor programı çerçevesinde 1 milyon kadına mentorluk hedefinde çalışmalarınızı kapsamak için katılım ve katkı formunu doldurabilirsiniz.

* 1:1 Mentorluk Programı kapsamındaki mentorlar, STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanlarından mezun ve bu alanlarda iş hayatında toplamda en az 5 yıl deneyim sahibi olan kişilerdir. Programa erkek mentorlar da katılabilir.

Daha fazla bilgi için program sitesinizi ziyaret edebilirsiniz: https://binyaprak.com/milyonkadinamentor

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.