İnfografik oluşturmanıza yardımcı olan ücretsiz olarak kullanabileceğiniz platformlar

İnfografik hazırlamayı kolaylaştıran tasarım platformlarını sizler için derledik. Bu platformların bazıları tamamen ücretsiz olarak kullanılabilirken bazıları da hem ücretli hem de ücretsiz seçeneklere sahip.
İnfografik oluşturmanıza yardımcı olan ücretsiz olarak kullanabileceğiniz platformlar

Şirketlerin ve markaların, belirli dönemlerde veya yıl sonlarında verilerini sunarken hazırladığı infografiklerin çekici olması hem okuyan için hem de içeriklerin sunulması açısından büyük önem taşıyor. Ancak bu infografikleri hazırlamak için ciddi bir emek harcanıyor. Neyse ki ilerleyen teknoloji artık hayatın her alanında kolaylık sağlıyor ve böyle bir içerik hazırlamak için günümüzde muhakkak tasarımcı olmak gerekmiyor. 

Biz de infografik hazırlamayı kolaylaştıran tasarım platformlarını sizler için derledik. Bu platformların bazıları tamamen ücretsiz olarak kullanılabilirken bazıları da hem ücretli hem de ücretsiz seçeneklere sahip. Ancak infografik hazırlama konusunda tüm servislerin ücretsiz kullanımları bile yeterli olacaktır.

Canva

Canva'yı artık bilmeyen yoktur diye tahmin ediyorum. Platformun premium üyelik seçeneği mevcut, ancak yaklaşık 3 yıldır düzenli olarak kullandığım Canva'ya bugüne kadar herhangi bir ücret ödemediğim halde tüm ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşıladı. Canva, broşürlerden sunumlara ve çok daha fazlasına kadar her türlü yaratıcı görev için uygun, güçlü ve kullanımı kolay bir online tasarım aracı. Ayrıca, kullanıcılara aralarından seçim yapabilecekleri geniş bir resim, simge, yazı tipi ve özellik kütüphanesi sunuyor. 

Platformda her türlü tasarımı yapmanız mümkün. Birçok özelliğini ücretsiz sunan Canva'da 1 dolar gibi fiyatlandırmalarla sunulan görseller de mevcut. Ancak en başta da dediğim gibi ücretsiz sunulan özellikleri de fazlasıyla yeterli. 

Snappa

Snappa da tıpkı Canva gibi hem ücretsiz planı olan hem de premium üyelik sunan bir tasarım platformu. Grafik aracı Snappa, dikkat çene infografikler oluşturmanıza olanak sağlar. Çok sayıda önceden hazırlanmış şablon ve yüksek çözünürlüklü görüntülerle dolu bir kitaplıkla kullanımı da son derece kolay. Platform, tek bir tıklama ile görüntü arka planlarını kaldırmanıza olanak tanıyor ve bir dizi metin efektine ve içine bırakılacak grafiklere sahip. Hatta program üzerinden sosyal medyada doğrudan paylaşım yapabiliyorsunuz. Planlar ücretsiz olarak sunuluyor ve ücretli seçenekler ise kullanıcıya daha fazla özellik kazandırıyor.

Kartograph

Kartograph, tasarımcıların ve veri gazetecilerinin ihtiyaçları için oluşturulmuş, açıklayıcı ve etkileşimli haritalar oluşturan ücretsiz bir tasarım aracı. Uygulama, Google Haritalar veya başka bir ek harita hizmeti gerektirmiyor, bu da onu basit ve hafif bir çerçeve haline getiriyor. Platformda ihtiyaçlarınıza uygun çeşitli harita türleri mevcut. Platform, gerekli haritaları oluşturmak için Python ve JavaScript tabanlı araçlara sahip. Python kitaplığı güzel ve kompakt SVG haritaları oluştururken; JavaScript kitaplığı ise tüm büyük tarayıcılarda çalışan etkileşimli haritalar oluşturmanıza yardımcı oluyor.

Mind the Graph

Mind the Graph, bilimsel infografiklerde uzmanlaşmış bir platform. Ancak araçları bilimsel makaleler dışındaki çoğu veri biçimini tamamlamak için illüstrasyonlar oluşturmak için kullanılabiliyor. Online infografik oluşturucu, birçok türde görsel illüstrasyon tasarlamak için kutudan çıkar çıkmaz kullanılabilecek çeşitli infografik düzenleri sağlıyor. Mind the Graph, bilimsel olmayan amaçlar için yararlı olan binlerce simge sunuyor ve aynı zamanda günlük bir makaleyi canlandırıyor. Platformun birçok özelliği ücretsiz sunuluyor.

Infogram

Infogram, çeşitli grafikler, çizelgeler ve haritaların yanı sıra ideal infografikler oluşturmak için resim ve video yükleme becerisine sahip bir araç. İnfografiği oluşturan verileri, içeriği tasarımınıza yansıtılan Excel tarzı bir araca ekleyip düzenliyorsunuz. Yazılım, verilerinizi mükemmel şekilde temsil etmek için infografiğin görünümünü otomatik olarak değiştiriyor. İçeriğinizi Infogram web sitesinde yayınlayabiliyor, kendi web sitenize ekleyebikiyor veya sosyal medya aracılığıyla paylaşabiliyorsunuz.

Infogram'da da çeşitli üyelik modelleri olmasına rağmen, platformun ücret ödenmeyen seçeneği bile fazlasıyla yeterli oluyor.

Biteable

Biteable, kullanıcılara sosyal medyada paylaşılabilecek yüksek kaliteli video infografikleri oluşturma imkanı sağlıyor. Biteable, reklam öğelerinin birlikte çalışması için ilgi çekici ve yüksek kaliteli resim öğeleri sağlamanın yanı sıra, kreasyonlarınızı sesli hale getirebilmek için müzikler de sunuyor. Platformda çeşitli planlar mevcut. Ancak ücretsiz plan, Biteable filigranı ile 10 adede kadar video projesi oluşturmanıza ve paylaşmanıza olanak tanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.