Gençlere yönelik dijital banka Vybe, 2,9 milyon dolar yatırım aldı

Özellikle 13 ila 18 yaş aralığındaki kullanıcılara ulaşmayı hedefleyen Vybe, 2,9 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Gençlere yönelik dijital banka Vybe, 2,9 milyon dolar yatırım aldı

Gençlere yönelik yeni nesil bir dijital banka olma hedefi ile yola çıkan Fransa merkezli Vybe, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Vybe tarafından edindiğimiz bilgilere göre şirket, 2,9 milyon dolar yatırım aldı. 2,9 milyon dolarlık yatırım Vybe'ın halihazırda yatırımcıları olan Ronan Le Moal, Kick Club ve Manoel Amorim tarafından yapıldı.

2019 yılında Brice Garnier tarafından kurulan Vybe, gençlere yönelik finans çözümleri sunmayı hedefliyor. Özellikle 13 ila 18 yaş aralığındaki kullanıcılara ulaşmayı hedefleyen girişim, gençler için dijital banka olarak görev yapan pek çok girişim ile rakip konumda. Bu rakipler arasında ise kısa süre önce önemli yatırımlar da alan Kard, PixPay, Xaalys, Revolut Junior ve Lydia gibi önemli girişimler de yer alıyor.

Yeni ürününün test aşamasında olan Vybe, kullanıcılarına platformun e-cüzdan ile birlikte kullanılabilen bir Mastercard kart sağlıyor. Şu an için beta aşamasında olan Vybe'ın mobil uygulaması 375 bin kez indirildi. 260 bin gencin ise Vybe'ın kartına sahip olmak için ön sipariş gerçekleştirdiğini de ekleyelim.

18 yaşının altında olan kullanıcıların kayıt süreçlerini ebeveynleri ile birlikte tamamlamalarının gerektiğini de ekleyelim. 18 yaşının altındaki kullanıcıların ebeveynlerinin kartlara limit koyabileceklerini veya bloke edebileceklerini de paylaşalım. Kendine ait bir IBAN ile birlikte gelen Vybe hesapları tıpkı geleneksel bir banka hesabı gibi para gönderip, almanıza olanak da sağlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.