Fonbulucu platformları, “Paya Dayalı Kitle Fonlama” hizmetleri sunmak için SPK’dan lisans aldı

MaQasid ile 15 milyon TL'lik Kitle Fonlama Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nu kuran fonbulucu.com platformları, “Paya Dayalı Kitle Fonlama” hizmetleri sunmak için SPK’dan lisans aldığını duyurdu.
Fonbulucu platformları, “Paya Dayalı Kitle Fonlama” hizmetleri sunmak için SPK’dan lisans aldı

MaQasid ve Fonbulucu'nun 15 milyon TL'lik Kitle Fonlama Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nu kurduğunu geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Edindiğimiz bilgilere göre fonbulucu.com platformları, “Paya Dayalı Kitle Fonlama” hizmetleri sunmak için SPK’dan lisans aldı.

Daha önce ödül/bağış temelli kitlesel fonlama çalışmaları yürüterek 25 bini aşan üye sayısına ulaşan Fonbulucu.com, SPK’dan aldığı lisans ile birlikte Türkiye’de girişimci ve yatırımcılar için yepyeni bir dönem başlatmayı hedefliyor.

2017 yılında yasallaşan ve 2019 yılında SPK tarafından ikincil mevzuatı yayınlanan Paya Dayalı Kitle Fonlaması, girişimcinin projesinin veya girişim şirketinin paylarının bir kısmını finansman temin etmek amacıyla lisanslı bir platform üzerinden satışa sunması şeklinde çalışıyor.

Satışa sunulan paylarla yatırımcılardan kampanya süresi içerisinde para toplanması sağlanırken, bu yeni nesil finansman aracı ile ihtiyaç duyulan fon da temin edilmiş oluyor. Kısacası Paya Dayalı Kitle Fonlaması ile yatırımcılar, erken aşamada girişimlere yatırım yapabiliyor.

Sunulan bu yeni nesil finansman aracından, neredeyse her ölçekteki girişimcilerin yararlanabileceğini de ekleyelim. Girişimciler, KOBİ’ler, Ar-Ge yapmak isteyenler ve inovasyon geliştiricileri, tüm üreticiler, teknoloji girişimcileri ve sosyal girişimciler gibi çok geniş bir kitle Paya Dayalı Kitle Fonlaması ile kendilerine yatırımcı bulabilecek. Paya Dayalı Kitle Fonlaması ile yatırım yapmak isteyenler sisteme üye olarak 1 TL’ye ya da diledikleri miktarla girişimlerden pay satın alabilecek. 

Fonbulucu.com bünyesinde hayata geçen Paya Dayalı Kitle Fonlaması modelinin, girişimcilerin finansmana erişimlerini hızlandıracağını, ucuzlatacağını ve kolaylaştıracağını belirten fonbulucu.com Platformları Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Yıldız, unicorn olarak tabir edilen milyar dolarlık girişimleri ülkemizde daha fazla görmek istiyorsak çok fazla girişimcimizin finansmana kolay, hızlı ve düşük maliyetli erişmelerini sağlamak durumunda olduğumuzu da belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.