Yatırım sürecinin tamamını mobile taşıyan, yeni nesil yerli yatırım platformu: Finfree

Yatırımcıların, borsa ile ilgili tüm yatırım süreçlerini tek bir uygulama üzerinden yapabilmesine olanak sağlayan Finfree, 36 binin üzerinde kullanıcıya sahip olup aylık yüzde 170 büyüyor.
Yatırım sürecinin tamamını mobile taşıyan, yeni nesil yerli yatırım platformu: Finfree

Finfree, yatırım sürecinin tamamını mobile taşıyan yeni nesil yatırım platformu olarak hizmet veriyor. Yatırımcıların, borsa ile ilgili tüm yatırım süreçlerini tek bir uygulama üzerinden yapabilmesine olanak sağlayan Finfree, 36 binin üzerinde kullanıcıya sahip olup aylık yüzde 170 büyüyor. Finfree üzerinden bir kullanıcı ücretsiz bir şekilde yatırım eğitimi alabiliyor, tüm şirket bilgilerine ve oranlarına ücretsiz erişebiliyor, yarışmalardan risk almadan para ödülü kazanabiliyor, hissesi hakkındaki haberleri takip edip portföy takibi yapabiliyor.

Finfree kullanıcılarına ücretsiz eğitim, ücretsiz finansal veriler, ücretsiz portföy yönetimi gibi hizmetler sunuyor

Workup Girişimcilik Programı'nın 8. dönem girişimleri arasında yer alan Finfree, finansı yalınlaştırarak yatırımı demokratikleştirmeyi hedefleyen tam kapsamlı yatırım platformu olarak öne çıkıyor. Kullanıcılar tecrübeli ya da tecrübesiz fark etmeksizin yatırım ihtiyaçlarına mobilden çözüm bulabiliyor, tamamen dijitalleşmiş yalın yatırım platformu deneyimine kavuşabiliyor. Finfree, kullanıcılarının Finansal Özgürlük hedefleri doğrultusunda eşlik etmeyi hedefleyen ve profesyonel seviyede yatırımı öğrenmesini ve uygulamasını sağlayacak araçlar sunarak tek bir platform üzerinden hedeflerine ulaştırabiliyor.

Finfree kullanıcılarına ücretsiz eğitim, ücretsiz finansal veriler, ücretsiz portföy yönetimi ve sermaye piyasalarına yalın erişim hizmetleri sunarak sınırları aşmayı hedefliyor. Finfree 1 yıldan uzun süredir inşa ediliyor ve uygulamanın lansmanı yaklaşık 4 ay önce gerçekleşti. Finfree, yarışmalarda her hafta en çok getiri yapan 150 kullanıcıya para ödülü dağıtıyor.

Organik olarak 36 bin kişiye ulaştı; şimdi ise her ay yaklaşık 1.5 milyon erişim alıyor

1.5 yıl önce borsada 6 yıldan uzun süredir yatırım yapan ve Türk yatırımcıların sorunlarını bizzat yaşayıp anlayan Senih Mete Dal, Adnan Can Türkay ve Cem Ünüvar tarafından kurulan Finfree, şu anda 10 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor. Finfree'nin takımında güçlü bir teknik ekip ve finans kanadında deneyimli, CFA Charterholder kişiler bulunuyor.

Finfree, sadece yatırımcıların sorunlarını çözerek organik olarak 36 bin kişiye ulaştı. Lansman haftasında Google Play Store’da en trend uygulama oldu ve banka uygulamaları arasından sıyrılarak tamamen organik bir şekilde App Store’da ilk 20 finans uygulaması arasına girdi. Finfree ekibi, ürününün yanında kendi topluluğunu oluşturmaya ve yaşanan problemleri dinlemeye odaklanıyor. Şimdi ise her ay yaklaşık 1.5 milyon erişim alıyor.

Finfree bir SAAS platformu olduğu için abonelik sistemi üzerine kurulu bir uygulama. Bu da şirketin gelir modelini oluşturuyor.

Hedef: Yeni nesli borsa ile tanıştırmak

Finfree’nin hedefi, yatırım deneyimini yalınlaştırıp yeni nesli borsa ile tanıştırıp Türkiye Sermaye Piyasasını büyütmek. Türkiye’nin ihtiyaçlarına göre tasarlanmış olan Finfree, yalın yatırım deneyimi ile Robinhood'un ABD'de yaptığı inovatif devrimin Türkiye’ye uygun formatını uygulamak istiyor.

Robinhood’un 13 milyonun üzerinde müşterisi bulunuyor. Anlık 521 bin olan 18-34 yaş arası yatırımcı sayısını bir yıl içerisinde 700 bin’n üzerine çıkarmayı hedefleyen Finfree’nin vizyonu ise 1 milyon genç yatırımcının ülkemize kazandırılması ve yatırımcıların finansal özgürlük yolculukları boyunca yanlarında bulunacak bir araç oluşturmak.

Finfree'yi Google Play Store'dan ve App Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.